Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Verze: Pensiju likuma grozījumi nebija liekami uz referendumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
saule
s
Kauns Verzei!!!! Kauns!!! Kauns!!! Pensionāri ir nodoti, organizācija LPF ir pierādījusi, ka ir valdības pakalpiņi. Pensionāri, meklējiet sev vadoni, kas nedara jums kaunu un neliek ciest jums badu!
Klimpa
K
Tiešām patīkami lasīt, ka Pensiomnāru federācijas priekšsēdētāja uz pensionāru kauliem būvē savu rūpi par valsts sociālo budžetu! Ak, kaut no viņas mācītos valdības vīri un sievas un arī savas algas apcirptu (vai kā saka Slakteris - pārbīdītu par pāris gadiem) līdz iztikas minimuma līmenim. Tad visi dzīvotu kopējā laimē un badā!
BĀLELIŅŠ
B
PF TUP MIETPILSOŅI KURI NU NEKĀDĪGI NEIZCEĻAS...AR PRĀTA...SPĒJĀM TO STARP ARĪ PATI -VERZE!!!!PF SAVĀ SKREILAPĀ...GVELŽ GALĪGAS MUĻĶĪBAS.... A.ZINTNIEX PAR 20g.DARBA ST;AŽU...SAŅEM pens.-120Ls ES PAR 36g-116, PIRMAIS SA;NEM PIEMAXU 8Ls!! ES SAŅEMU -6, !!!!!!!!!!!!!!!! TĀPĒC ...GĀJU UZ REFERENDUMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pamela
p
Jums u.c. kom.ir pilnīga taisnība par Verzi.Viņa pēc iespējas ātrāk jāpatriec no LPF priekšs.amata,jo viņa faktiski ir PSRS laika vispretīgākā t.s.,"arodb."atrauga,kas faktiski aizstāv darba DEVĒJUS - politmafiju un LPP .Salīdziniet mediķu KERI un LPF VERZI!!Viņai droši,ka pensija nav zem iztikas minimuma.PSRS laikos kaut tēloja arodb.tautas aizstāvjus,ŠĪ pat to nedara,bet atklāti ir PRET pensionāriem.ABSURDS,kā viss mūsu valstī.Smagos noziegumos ,ar 2-o inv.grupu ,kura ir nestrādājoša,sēž Ventsp,domē,ne cietumā,jo tad 2/3 no Saeimas arī būtu jāsēž..KURŠ BŪS TAS,KURŠ AICINĀS un IZDARĪS ,sakārtot valsti?Ticiet man,Zatlers sāk justies kā Latvijas Napaleons un viņš ar savu stulbumu vēl LIELAS ZIEPES savārīs.
zin-zinies
z
Pats nokodies un izdienas pensija gar degunu,tagad tēlo baigo darbaļaužu aizstāvi?
Jonis
J
Vērze bija 8. saeimas deputāte no LPP četrus gadus. Es domāju, ka man nevajag tālāk komentēt, kas ir Vērze. Par aktīvu pensionāru lietas aizstāvību valdībā, viņa nesen saņēma valdības Atzinības rakstu,sakarā ar LPF 15. gadadienu. Viņa ar vārdiem it kā pieprasa dažādus uzlabojumus pensiju likumā, bet faktiski kalpo valdībai, kā instruments, uz ko var vienmēr norādīt, ka jautājums saskaņots Pensionāru federācijā. Biju ļoti izbrīnīts, ka pagājušā gada novembrī nejauši izlasīju Latvijas Avīzē kaut kur uz beigām ar maziem burtiem uzrakstītu Vērzes aicinājumu pensionāriem piedalīties piketā pie Saeimas. Nesapratu, vai pēkšņi slima palikusi. Bet tad notika LPF kongress, tātad vajadzēja parādīties kā pensionāru aizstāvei, lai atkārtoti ievēlētu par vadītāju. Valdība un Saeimas sociālā komisija uz sarunām par ppensijām aicina tikai Vērzi, kaut vēl ir pensionāru organizācijas (tiesa mazskaitlīgākas), kam ir atšķirīgs viedoklis daudzos jautājumos. Par cik paši pensionāri ir sašķelušies referenduma jautājumā starp bagātajiem un trūcīgajiem, Vērze vēl kādu laiku , droši vien, būs pie teikšanas. Bet atcerēsimies, ka 60-tajos gados ASV atklājas, ka Amerikas arodbiedrību vadītāju lielāko daļu bija uzpirkuši pie varas esošie politiļi. Arī mūsu bijušais arodlīderis ir aktīvs LPP vadošs darbinieks. Ko darīsi ar cilvēkiem, kas piesmērejās pie labiem darbiem, lai sevi varētu dārgāk pārdot. Vērzei šoreiz vajadzēja paklusēt, bet pienāk tas brīdis, kad jāatstrādā saņemtie labumi. Vērzei šis brīdis bija dažas dienas pirms referenduma, kopā ar Purni vienā avīzē jāaicina neiet uz referendumu bagātos pensionārus, lai atbalstītu trūcīgos pensionārus. Ja būtu runa par suņu badināšanu, tad jau mēs , laikam, vienotos kopīgā rīcībā. Pensionār nav suns.
k>>senajam
k
Patiešām esam cilvēki, nevis izmēģinājuma trusīši, Verzes laboratorijā un Purnes maizē! Varbūt jau pamanījāt Gaismu tuneļa galā!
Senais
S
Es vienalga nespēju saprast, kāpēc tie, kas saņem pensijas, tiek saukti par pensionāriem. Pēc loģikas tad visus cilvēkus vajadzētu saukt atbilstoši ienākumu formaii. Bērnus par diedelniekiem, vai bezstrādes peļņas ieguvējiem, bet tos , kas strādā, ja ne tieši profesiju pieminot, tad par strādpelnītājiem, bet , kam mantojums, kaut kā citādi, vai ietaupījumus tērētājus vēl citādi. Kāda kuram daļa, kādi ienākumi man nodrošina dzīvi. Vai es saņemu pensiju, vai ubagoju. Manuprāt visi ir vispirms cilvēki, tad pilsoņi vai nepilsoņi, veci vai jauni u.t.t. ASV man patika, ka patiešām vecos bieži dēvē par senioriem, bet parasti vienkārši tāpat kā pārējos, lai izvairītos no vecuma diskriminācijas.. Nevienam neienāca prātā tos dēvēt par pensionāriem (angl. pensionary vai pensioner )
Lāpītāja.
L
Sen jau tevi vēroju portālos rosāmies. Ja būtu iespēja, droši vien aci pret aci satiekoties vienkarši iešautu Tev pa muti, jo nu neesi jau Tu muļkis, bet provokators gan. Tu tagad atkal lai runatu par pensiju likuma netaisnīgumu pēc būtības, meties uz kādu nelielu pensionāru daļu un meģini visus uz viņiem uzrīdīt, tā teikt "skaldi un valdi", lai tagad šūmējas par izdienas pensijām un nedomā par to kā pensiju naudiņu noslauc manis augšējā komentārā minētie ātrceptie lielpensionāri. Neizliecies, ka nezini patiesību par izdienas pensijām. Jā, kaut kādā mēra varētu likties ka tev taisnība par tiesnešiem un prokuroriem, bet pirmkārt viņu skaitliski nav tik ļoti daudz un daļa no viņiem ir vēl spēka gados un pensiju reāli uzkrās 2.līmenī, tātad tie daži kas patiešām tagad aiziet pensijā varētu dabūt ciešamas pensijas,bet neaizmirsti, ka ne tiesā,ne prokuratūrā tās labās algas nav tik sen,(cita lieta, kādus iepriecinājumus dažs labs tiesnesis saņem,bet tā ir cita opera) un šis nelielais skaits potenciālo labi atalgoto tiesībsargu nav tas kas būtiski iegriež pensiju budžetā robu, policistu gan ir stipri lielāks skaits, tikai neizliecies, ka nezini, ka tur ir tik mazas algas, ka lielākā daļa aiziet no šī smaga, nepatīkamā darba ātri vien nekādus izdienas gadus nemaz nesakrājot, un vispār, kamēr viņi dien, tikmēr viņi šim pensijas līmenim ari nodokļus maksā 50 % (paaugstināts nodokļa līmenis pensijai), no tās pašas mazās algas un tā pensija ko viņi, ja kāds tik ilgi iztur var sākt saņemt no 50 gadiem, ta ir tik neliela, zem 200 latiem, ka ar to viņi tāpat nevar ģimeni uzturēt un strāda vel ilgāk, jeb iet uz citu civilu darbu un censas izpelnīt vēl otru pensiju klāt kaut cik, nu un ko tad Tavuprāt mūsu netik daudzie baletdejotāji lai dejo līdz 70 gadiem? mūsu mazajā daiļo mākslu tirgū viņi kaut nedaudz cilvēki visi nevar atras Tevis norādīto pedagoga darbu, jio sāp satraumētais ķermenis un Tavai zinašanai, bez augstākās pedaģoģoiskās izglītības tagad pat kondzēni beidzis mūziķis nedrīkst bērnudārza grupiņai polku priekšā klimperēt. Ta ka zvirbulēn pieraujies ar savu rīdīšanas darbu.
xperts
x
Kas un kad viņus vispār tajā federācijā ir ievēlējis?
Bum,bum!>bimbam
B
Un tomēr,viņai nav taisnība,jo 2 miljonus partija un valdība varēja ietaupīt,abus referendumus apvienojot vienā! Tiktu ietaupīts gan pašu,gan balsotāju laiks! Time is money! Tikai ne Latvijā!
Arturs M.
A
Godmanis un Verze man ir kā vesela Krievija ,kur vara , arodbiedrības un federācijas "it kā "strīdas,bet patiesībā par visu sen jau visi ir vienojušies!:D Verzes tantei jau sen mājās jaada zeķes un nav jadegrādē demokrātijas un diskusiju jedzieni,ja viņa vispār zin,kas tas ir ,būdama varas pakalpiņš.
Lāpītājai
L
Par visprogresivāko pasaulē tiek uzskatīts Īrijas pensiju likums! Taču mums to pat neparādīs!
lāpītaja
l
Tur kur ir 102 gadus domāts 1-2 gadus.
Pensis
P
Verzes uzruna mani nepārliecināja,tieši otrādi! Referendums neesot nepieciešams,tādēļ ka valdībā akceptētie likuma grozījumi nodrošinot 2009.gadā VIDĒJĀS pensijas apmēru virs PROGNOZĒTĀ IZTIKAS MINIMUMA par 17 līdz 18%!!! Vispirms jau mani absolūti neinteresē šie statistiskie vidējie lielumi.Tie lai paliek zinātniekiem! Šajā vidējā pensijā taču iekļauti ir arī tie 125 jaunizceptie pensionāri ar 1000-3000 latu lielām pensijām,kuriem varu pieskaitīt vēl visus pensionārus,kas saņem pensijas no 200 liz 1000 latiem! Un,ko tad man personīgi,tadā gadījumā dod šis vidējais skaitlis? Kas attiecas uz prognozēto iztikas minimumu 2009.gada,tad tas jau ir pavisam smieklīgi! Kā var prognozēt iztikas minimumu nakamajā gadā ja vēl šā gada oktobrī par 30 procentiem sadārdzinās siltums,bet jau nākamā gada sākumā arī karstais ūdens,gāze un elektrība! Savukārt,sadārdzinoties gāzei un elektrībai,nevar nesadārdzināties pārtikas produktu ražosanas izmaksas un to cenas veikalos un tirgos! Bez tam,nav jau vēl isti zināms,pat regulatora lēmums! Ņemot visu to vērā,kā lai ticu tādām,kafijas biezumos izzīlētām pronozēm? Un par kādu pensionaru šķelšanu te vēl runā Verze,ja pastāvošā pensiju sistēma tos jau sen ir sašķelusi vientuļajos pensionāros un pensionaros ar ģimenēm,pensionāros,kas aizgajusi pensija lidz 1996.gadam un pensionāros,kas pensijā devušies pēc 1996.gada,stradājosois un nestrādājošos pensionāros,nonivelējot viņu pensijas ar piemaksām un neņemot vērā nostrādātos gadus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas