Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Veselības un iekšlietu ministriem iesniedz sarakstu ar nelegālajām alkohola tirdzniecības vietām

Latvijas alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība (ARTA) iesniegusi iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL) un veselības ministram Ivaram Eglītim (TP) vēstuli ar četrdesmit piecu nelikumīgā alkohola tirdzniecības vietu adresēm visā Latvijā. „Sagatavojot šo vēstuli, mūsu mērķis ir vērst valdības uzmanību uz to, ka garām valsts kasei aizplūst līdzekļi, ko valsts nesaņem nodokļos, jo legālā alkohola realizācijas apjomi kopš gada sākuma kritušies par vidēji 30%,  un šo kritumu veiksmīgi  „kompensē” alkohola kontrabanda pierobežā un nelegālas dziras ražotnes un tirdzniecības punkti visā Latvijā”, pauž ARTA biedri.

Vēstulē Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība (ARTA) vērš ministru uzmanību uz straujo pieaugošo nelegālā alkohola tirgu un mazaktīvo tiesībsargājošo dienestu darbību tā apkarošanā. Iekšlietu un Veselība ministriem iesniegtajā vēstulē ir minētas 45 nelegālā alkohola izstrādājumu tirdzniecības vietas Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Jūrmalā, Bauskā un Liepājā, kuras nozares uzņēmēji ir apzinājuši saviem spēkiem. 

„Degvīnu, brendiju un citu stipro alkoholisko dzērienu nelegālās ražotnes netika izskaustas pat ekonomiskā uzplaukuma laikā, kad ar to sistemātiski cīnījās arī policija. Šobrīd policija ar samazināto budžetu un policistu skaitu nespēj tikt galā ar strauji pieaugošo bīstamo noziegumu skaitu, ko veicina negatīvās sociālās tendences.  Tāpēc ARTA apvienības biedri ir sagatavojuši šo sarakstu ar nelegālā alkohola tirdzniecības vietām Latvijā, lai tādā veidā paustu savu atbildību par notiekošo un veicinātu cīņu ar „ēnu ekonomikas” parādībām”, uzsver ARTA biedri. 

Latvijas alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība dibināta 2009.gada februārī. ARTA biedri ir Latvijas tirgū nozīmīgu vietu ieņemošie alkoholisko dzērienu ražotāji un izplatītāji:  AS „LATVIJAS BALZAMS”, SIA “JAUNALKO”, SIA "S. ALKO", SIA "TRIDENS LATVIA", SIA "MINERALINIAI VANDENYS LATVIJA", SIA "LIVIKO", SIA "PARK MV", SIA "MOBIL PLUS ADV", SIA "PRIKE LATVIJA", SIA "DYLAN DISTRIBUTION", AS "INTERBALTIJA AG", SIA „MEDIATO LATVIJA”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas