Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vēstnieks Īrijā aicina latviešu meitenes neticēt laimes lāčiem

Pēdējos gados Īrijā reģistrēti vairāki simti aprēķina laulību, tādēļ Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts aicina latviešu meitenes neticēt laimes lāčiem un nelikt uz acīm rozā brilles.Elferts intervijā aģentūrai BNS pastāstīja, ka pārsvarā Latvijas sievietes piekrīt slēgt fiktīvas laulības cerībā iegūt naudu.

"Cilvēki domā, ka viņi ar to krietni nopelnīs. Tomēr te man gribas atgādināt to, ka vieglas peļņas šajā dzīvē nav - ja kaut kas tiek solīts ļoti viegli, tad, visticamāk, tas nozīmē, ka būs problēmas. Nevajag likt uz acīm rozā brilles un ticēt laimes lāčiem," aicināja vēstnieks.Viņš uzsvēra, ka šie darījumi var beigties arī letāli, ar seksuālu izmantošanu, ekspluatāciju vai vardarbību. "Visi šie mani nosauktie piemēri reāli ir bijuši," norādīja vēstnieks.Elferts pavēstīja, ka pēdējos gados Īrijā noslēgti vairāki simti aprēķina laulību, bet šogad vien veikti aptuveni 16 aresti. Viņš informēja, ka šādas problēmas ir bijušas arī Kiprā un Lielbritānijā, taču Īrijā tā kļuvusi aktuāla likumu robu dēļ.Tagad gan Īrijā ir radīts mehānisms, lai policija varētu iejaukties laulību slēgšanas procesā."Pamatā to var darīt, izjautājot cilvēkus. Piemēram, topošā sieva un topošais vīrs atsevišķi tiek izjautāti par savu dzīvi, piemēram, kā jūs iepazināties, ko jūs abi šorīt ēdāt brokastīs un tā tālāk. Ir arī citi veidi un mehānismi, kā šīs lietas pārbaudīt, vai tās nav fiktīvas laulības vai vēl trakāk - cilvēku tirdzniecības gadījums," klāstīja Elferts.Arī vēstniecībai ir bijuši gadījumi, ka cilvēki ar interneta starpniecību ir meklējuši palīdzību. "Mēs varam teikt, ka mēs esam palīdzējuši izglābt kādas latviešu sievietes dzīvību," sacīja vēstnieks.Elferts vēl minēja, ka jārēķinās, ka fiktīvajiem vīriem var būt teikšana arī pār sievu un viņas bērniem."Bet cilvēki domā, ka šādā veidā tiks pie viegla lata vai eiro. Šīs lietas gan arī bieži vien tiek tēmētas uz cilvēkiem, kas ir lētticīgi, ne tik labi izglītoti un nedomā par sekām. Bet sekas var būt uz daudziem, daudziem gadiem," uzsvēra vēstnieks.Aplēses, cik Latvijas sieviešu ir iesaistījušās fiktīvās laulībās, vēstnieks nevarēja nosaukt, vien piebilda - "daudzi simti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas