Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vēsturniece: Kārļa Ulmaņa popularitāte joprojām ir liela

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
?
?
Man gan ir cits vecāku stāsts. Un mūsdienās noteikti visi lielie priekšnieki diez vai ar tevi sēdētu pie viena galda.
?
?
Kādu trimdas valdību 1939. gadā? Ko tu lieto?
protams
p
būtu varens vecis, ja nebūtu divu grandiozu kļūdu - apvērsums un padošanās.
eu?
e
Kāpēc Zatlers atklāj diktatora pieminekli?
I.Gr.
I
Es paziistu no pieredzes Ulmanja laikus. Toreiz Latvijaa bija "saliedeeta sabiedriiba". Katrs zinaaja savu vietu. Ljoti truuciigi bija lauku straadnieki un deputaatnieki. Arii pilseetu straadnieki bija truuciigi. Mans teevs bija iereednis pie shoseju un zemes celju departamenta un sanjeema 400 ls meenesii. Par sho naudu nekaadus atvaljinaajumus nevareeja taisiit, bet mana maate ar beerniem vasaraa brauca pie turiigiem radiem uz laukiem. Vispaar lauksaimniekiem Ulmanja laiki esot bijushi "zelta laiki". Slikti, ka toreiz Latvijaa bija "shkjiras". Pat zaljumballee sainieki ar straadniekiem nesagaajaas un seedeeja shkjirti.
brīvdienā pie ūdeniem
b
Dīvaini, ka vēsturnieks var nosaukt Ulmani par valsts prezidentu, kas viņš formāli nekad nav bijis. Lai nu kam, bet vēsturniekiem lietas būtu jāsauc īstajos vārdos un Ulmaņa sakarā jālieto apzīmējumi "pašpasludinātais valsts prezidents", "diktators", "autoritārā režīma vadītājs" utml.
ese
e
Ulmaņa popularitāte joprojām ir liela ------------------------ diemžēl autoritārisms un nodevība vēl arvien tiek turēti augstā cieņā
AD
A
...Kārlis Ulmanis, viņa popularitāte tautā ir joprojām liela. Ir un pastāvēs PATSTĀVĪGI DOMĀJOŠU cilvēku prātos. Diemžēl par"...Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) ... saikni ar Kārļa Ulmaņa dibināto un vadīto Latvijas Zemnieku savienību..." gan labākā gadījumā varētu pasmieties, ja tas nebūtu tik skumji.
Dāvinātam zirgam zobos
D
Ar stila izjütu gan zemniekiem pavāji - skulptūriņa tāda-nekāda. Jocīgas proporcijas, dīvains novietojums, stils tik dežūrnodrāzts... nē, es jau saprotu, ka tas domāts latvju bauriem, kas neko nezina par tēlniecību, kompozīciju un tiri piri... bet nu tomēr, kaut nedaudz radošas dzirkstelītes vajadzēja - kā nekā jau 21 gadsimts sētā un izkapts kļuvusi par gadžetu.
zvirbulēns
z
Kas ar šo visu gribēts pateikt? Diena galīgi nerullē!
otra puse
o
Ulmanis pat nemēģināja veidot trimdas valdību 1939. gadā - tik ļoti viņš uzticējās čekistu godprātam. Vai nu viņš bija lētticīgs, vai arī Buldozera tipa vadonis. Jebkurā gadījumā par viņa katostrofāli seklo skatījumu uz Staļina kontrolēt;ās PSRS politiku būtu jādiskutē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas