Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

VID darbinieki muitas kontroles punktos aiztur 13 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, pēdējo divu dienu laikā novērsa divus mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 653 paciņas dažādu marku cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām, ziņo Dienas biznesa portāls db.lv. Pārkāpēji bija centušies slēpt cigaretes speciāli izveidotā slēpnī transporta līdzeklī, ceļa somās un personīgajās mantās.

Piektdien, VID darbinieki Kārsavas muitas kontroles punktā sadarbībā ar kolēģiem no Valsts robežsardzes veica pasažieru bagāžas padziļināto kontroli Latvijā iebraukušajā vilcienā, kas kursēja no  Sanktpēterburgas uz Viļņu. Muitas kontroles laikā kāda 43 gadus veca Lietuvas pilsoņa somā un personīgajās mantās tika atrastas nedeklarētas 104 paciņas dažādu marku cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām (44 paciņas cigarešu _BOND_, 20 paciņas cigarešu _ALLIANCE_ un 40 paciņas - _KENT_).Ceturtdien, 28. oktobrī, Terehovas muitas kontroles punktā, veicot kādas pa "zaļo koridoru" iebraukušas vieglā automašīnas un tās pasažieru personīgās bagāžas padziļināto fizisko kontroli, automašīnas degvielas tvertnes nodalījumā no automašīnas salona puses VID darbinieki konstatēja speciāli izveidotu slēpni jeb lūku. Tajā  VID darbinieki atklāja 449 paciņas cigarešu _LENINGRAD_ un 100 paciņas cigarešu _MORE_ ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās  nedeklarējot.Nelikumīgi pārvietotās cigaretes un aizturētā automašīna novietota aizturēto preču noliktavās un transporta līdzekļu stāvlaukumā līdz attiecīgo lietu izskatīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas