Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VID satiksmes autobusā atrod 343 000 dolāru

VID, atklājot iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, atradis līdz šim lielākos skaidras naudas summu – 343 000 ASV dolāru. 11.novembrī muitnieki, pārbaudot pasažieru autobusu Grenctālē, atrada dāvanas veidā noformētu paciņu, kurā bija 343 000 ASV dolāru skaidrā naudā.

Autobuss veica reisu „Minska – Viļņa – Rīga”. Paciņa nepiederēja nedz autobusa šoferiem, nedz arī kādam no pasažieriem. To atverot, izrādījās, ka zaļš ir ne tikai dāvanas iesaiņojums, bet arī tās saturs – paciņā atradās liels skaits ASV dolāru naudaszīmju. Iespējams, ka paciņu autobusa vadītājam Viļņā iedevis kāds Lietuvas iedzīvotājs, kurš lūdzis to nogādāt Rīgā.

Šī gada 20.novembrī izmeklēšanas tiesnesis apstiprinājis VID lēmumu par aresta uzlikšanu izņemtajai naudai un autobusā atrastie 343 000 ASV dolāru ieskaitīti tam paredzētajā depozītkontā.  

Šobrīd izmeklēšanas ietvaros VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētājiem izdevies noskaidrot iesaistīto personu loku – tie ir divi Lietuvas un viens Latvijas iedzīvotājs. Tāpat noskaidrots, ka daļa no atrastās naudas – 100 tūkstoši ASV dolāru izņemti Ukrainas nacionālajā bankā.

Par konstatēto faktu uzsākts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā. Krimināllikumā par šāda nozieguma izdarīšanu paredzētais sods ir brīvības atņemšana no pieciem līdz 12 gadiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas