Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

VID vēlas vadīt 13 pretendentu

Konkursam uz Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu saņemti 13 pretendentu pieteikumi, bet vēl tiek pieļauta iespēja, ka pieteikumi var pienākt pa pastu. Par to informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Pretendentu vārdi netiek atklāti, un līdz šim tikai kādreizējais VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks un galvenās muitas pārvaldes direktors, tagad uzņēmējs Kalvis Vītoliņš publiski paziņojis par piedalīšanos konkursā.

«Jaunajam vadītājam būs jāpārveido VID par servisa institūciju, kas sniegtu profesionālu un konsultatīvu atbalstu iedzīvotājiem nodokļu nomaksas jautājumos, nevis ar represīvām metodēm vērstos pret uzņēmējiem. Represiju funkcijas būtu jārezervē tikai tiem, kas apzināti izvairās no nodokļu nomaksas,» izsludinot konkursu, norādīja finanšu ministra Einars Repše (JL).

Konkursa komisijas vadītājs ir E.Repše. Konkursa komisijas sastāvā ir Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

VID vadītāja kandidātam tiek prasīta augstākā  akadēmiskā vai profesionālā izglītība, darba pieredze valsts pārvaldē, pieredze liela kolektīva vadīšanā, kas ir vismaz viens gads, teicamas svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas