Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viena no Viņķeles prioritātēm būs cīņa par mazākām medikamentu cenām

Viena no jaunās veselības ministres Ilzes Viņkeles (A/P) prioritātēm būs cīņas ar farmācijas industriju par mazākām medikamentu cenām turpināšana, intervijā aģentūrai LETA sacīja ministre.

Viņa norādīja, ka viena gadiem apspriesta un nerisināta problēma ir tā sauktā vertikālā integrācija, kurai gan vieglu risinājumu esot ļoti grūti atrast. "Mēs zinām, ka Latvijas valsts ir izvēlējusies modeli, kurā lieltirgotavām var piederēt aptiekas un arī medicīnas aprūpes iestādes. Konkurences padome savos ziņojumos jau vairākkārt norādījusi uz problēmām, lietojot pat tik stiprus vārdus kā oligopols," stāstīja Viņķele.

Pēc viņas paustā, farmācijas nozarē ir milzīgas intereses, tomēr viņa ir optimistiska. Viņķele sacīja, ka vismaz daļa lieltirgotavu īpašnieku ir Latvijas pilsoņi, tāpēc ministre cer, ka viņi ir savas valsts patrioti, kā arī gatavi piedalīties dialogā un meklēt risinājumu, lai panāktu, ka konkurence farmācijas tirgū Latvijā darbojas reāli, nevis tikai "uz papīra".

Uz jautājumu, kas ministrei liek domāt, ka viņa spēs cīnīties ar farmācijas nozares lobiju un panākt būtiskas izmaiņas, Viņķele uzsvēra, ka ir brīva no jebkādām saistībām. "Ne esmu kādreiz strādājusi farmācijā, ne man kā kādreizējam ministram Guntim Belēvičam pieder lieltirgotavas un aptiekas," sacīja ministre.

Viņķele pauda uzskatu, ka viņas loma ir būt pacientu advokātei, vienlaikus nesaārdot legālu biznesu. Ministre atzīmēja - ja uzņēmējiem skaidri un nepārprotami definē mērķi, kādēļ izmaiņas nepieciešamas, un viņi zina, ka īpaša labvēlība nebūs iespējama, uzņēmēji gatavi atbalstīt izmaiņas, kuras nodrošina visiem līdzvērtīgus spēles noteikumus.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Ļoti pareiza politika - vispirms pateikt, ka cilvēki pensijas nav nopelnījuši, jo strādājuši citā valstī, bet pēc tēlot komunistu un cīnīties ar tirgus ekonomiku lai pazeminātu cenas zālēm. Absurds. Analgīns un aspirīns kapitālismā vienmēr maksās MAKSIMĀLI augstāko cenu, kāda vien iespējama. Pensijas un algas jāceļ, vismaz līdz eiropas vidējam līmenim.
Dimba
D
Atceros, kadreiz, vēl sen, senos laikos, kad Valsts Bankas prezidents vēl varēja ņemt kukuļus gaišas dienas laikā, un nebaidījās ne paša vella, kad BankasBaltija perzidents Lavents, apzadzis pa tukšo visu valsti, vēsā mierā sūkaja kokteiļus Linezera slimnīcā, mūsdienu dižo medicīnas spīdekļu, bijušo kom-bosu Lejenieka un viņa drauģeļa Strēlnieka drošajā paspārnē, gluži kā velniņš no kastītes bija izlecis kāds Zirgu ministrs. Izglītība viņam bija veterinārs (lopu ārsts). Atsūtīja viņu pati Providece: Ārprātīgais Prezidents, ministrēšanas misija: smagi bruņots zirgu bataljons Rīgas centrā. Devīze bija: "Ar smaidu uz lūpām atlaidīšu VISUS ārstus - aplokšņu ņēmējus!". Kā tas viņam izdevās, vēsture klusē. Taču vismaz mani pašu (toreiz vēl strādāju Latvijā) viņš nu neatlaida nekādā veidā. Gluži otrādi, aizbrauccu strādāt uz Skandināviju pats. Kaut kā ļoti sasaucas pašreizējās ministres pašreizējie solījumi ar Zirgu ministra slimo smadzeņu murgiem. Jacer, ka arī skuju taciņa būs tāda pati.
Cepums
C
šitā, ar trakajām acīm, zin kā tesmeni jāspaida lai tiktu pie piena :D :D :D.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas