Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vienojas par Rīgas koncertzāles būvprojekta līguma izbeigšanu

Aģentūra Jaunie trīs brāļi (J3B) trešdien sarunās ar arhitektu Andi Sīli, klātesot Kultūras ministrijas valsts sekretārei Solvitai Zvidriņai, vienojušies par gandrīz 8 miljonus latu vērtā Rīgas koncertzāles būvprojekta līguma izbeigšanu.

«Līgums tiks izbeigts, nekādas sankcijas tas neparedz. Ceru, ka ieguldītais darbs nepaliks uz papīra un datoros un koncertzālei Rīgai kādreiz būs,» trešdien Dienai atzina A.Sīlis. Līdz nedēļas beigām juristi sagatavošot dokumentus, lai vienošanās par līguma izbeigšanu iegūtu juridisku formulējumu. A.Sīlis arī uzsvēra, ka nevērsīs nekādu prasību pret valsti par sakarā ar līguma laušanu viņa birojam radītājiem zaudējumiem. Darbu pie koncertzāles projekta viņa birojs, būtiski paplašinot funkcionālās telpas, turpinājis jau vairāk nekā pusgadu. To, cik daudz naudas šajā laikā A.Sīļa birojs iztērējis, viņš neesot aplēsis. Jautāts, vai varētu valstij piedāvāt apmaksāt paplašināto koncertzāles projekta izstrādi, A.Sīlis teica, ka par to vēl nav domājis.

Nekādus solījumus, kad līgumu par būvprojekta izstrādi varētu slēgt no jauna, A.Sīlis no J3B neesot saņēmis. «Man nav skaidrs, kas notiks tālāk, vai un kad projekts tiks turpināts. Viena laba ideja tagad ir norakta un viss,» teica A.Sīlis

J3B informē, ka, pamatojoties uz līdz šim paveikto, valstij ir iespēja uzsākt Rīgas koncertzāles būvniecības procesu, tajā skaitā būvprojektēšanu, kad tam būs labvēlīgāki apstākļi. Līgumu J3B noslēdza pērnā gada pēdējā darba dienā. Tas izpelnījās asu kritiku, īpaši ņemot vērā valstī izsludināto taupības režīmu. Premjers vairākkārt uzsvēris, ka valsts budžets koncertzāles būvprojekta izstrādes apmaksu nevarēs atļauties ne šogad, ne turpmākajos divos gados.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Zalāns uzdos izbeigt noslēgto koncertzāles līgumu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas