Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vienojas par teju visiem taupības pasākumiem, bet ne par mājokļa nodokli

Valdība piektdien vienojusies par gandrīz visiem taupības pasākumiem, kas bija atlikuši nākamā gada valsts budžeta procesa veidošanā. Nākamnedēļ ministriem vēl jāizvēlas, kurš mājokļa nodokļa variants tiks ieviests.

Patlaban tiek plānots, ka tam budžetā būtu jāienes 13 miljoni latu. Nākamnedēļ tiks izskatīti kopumā četri varianti. Viens no tiem paredz vienādu nodokļa likmi visiem 0,2% apmērā, divi ir progresīvā nodokļa varianti – vienu piedāvā Ekonomikas ministrija, otru - TB/lNNK -, savukārt ceturto ierosinājusi Tautas partija.

Kopumā nākamā gada valsts budžetā ieņēmumi būs 3,7 miljardi latu, bet izdevumi – 4,3 miljardi latu.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) atzina, ka viņš ir brīdinājis: arī 2011.gada būs nepieciešams 500 miljonu latu budžeta deficīta samazinājums, ja vien ekonomika neatkopsies ātrāk nekā prognozēts. Šī gada budžetu viņš nosauca par maksimāli konkurētspēju saudzējošu, taču atzina, ka iedzīvotājiem samazinājumi būs diezgan sāpīgi.

2011.gada budžets būs pēdējais ar tik lielu samazinājumu un pēc tam "Latvija varēs baudīt pašreizējās taupības augļus," paziņoja ministrs.

Valdība arī akceptējusi vienoto valsts pārvaldes algu sistēmu. Pēdējās izmaiņas tajā bija jāievieš, precizējot tiesnešu atalgojumu. Noteikts, ka Augstākās tiesas un Satversmes tiesas priekšsēdētāja algas būs līdzvērtīgas premjera algai. Tāpat vienotajā algu sistēmā ieviesti precizējumi ar ārlietām saistīto amatpersonu un karavīru algās. Par algām vēl bīs jālemj Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ar kādiem pasākumiem valdība plānoja iegūt atlikušo ietaupījumu budžetā? Lasi šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas