Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vienotība gada laikā saņēmusi ziedojumus no ierēdņiem un viņu radiniekiem

Pēdējā gada laikā partijas Vienotība kasi ar vērā ņemamām summām papildinājuši vairāki Vienotības pārziņā esošās ministrijās strādājoši ierēdņi un viņu radinieki. Saskaņā ar Lursoft datubāzē pieejamo Baltijas Pētnieciskās žurnālistikas centra apkopoto informāciju starp ziedotājiem bijuši arī zaudējumus nesošu uzņēmumu dalībnieki.

Augustā Vienotībai ziedojuši vairāki ar Ekonomikas ministriju (EM) saistīti cilvēki. 15. augustā 2011 latu ziedojusi ekonomikas ministra padomniece Veronika Leja, 2. augustā 20 tūkstošus Vienotībai atvēlējusi EM valsts sekretāra Jura Pūces māte Dace Pūce, savukārt 4. augustā otrs viņas dēls Jānis Pūce ziedojis astoņus tūkstošus. Juris Pūce ir arī Vienotības valdes locekļa Edgara Jaunupa klasesbiedrs. Valsts sekretārs J. Pūce norāda, ka viņa māte un brālis ir pieauguši cilvēki, kuri paši atbild par savu rīcību. Savukārt viņš pats neziedojot, jo viņam neesot tādu līdzekļu.

«Ziedojums nav saistīts ar amatu, tas ir absolūti neatkarīgs lēmums,» Dienai sacīja V. Leja. Viņa nolēmusi ziedot, jo pirms tam balsojusi par Vienotību un šai partijai uzticas. V. Lejas vīrs Lauris Leja, kurš tāpat kā J. Pūce ir bijis E. Jaunupa klasesbiedrs, 2009. gadā uzvarēja konkursā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieka amatu, bet no tā atteicās, jo formalitāšu kārtošana ievilkās vairāku mēnešu garumā.

Jūlija beigās Vienotībai 2500 latu ziedojis 1989. gadā dzimušais Jānis Trapiņš, kura tēvs Indulis Trapiņš 2009. gadā ievēlēts par Ikšķiles domes priekšsēdētāju no Jaunā laika (JL) saraksta. J. Trapiņš darbojas vecāku firmā SIA Akno, kas pašreiz strādā ar zaudējumiem, turklāt viss gada apgrozījums nesasniedz pat četrkāršu partijai sniegtā ziedojuma apjomu, informējis portāls Pietiek.com. J. Trapiņš Dienai sacīja, ka neizprotot, kāpēc tiek pievērsta uzmanība firmai, kurā viņš ir tikai darbinieks. Viņam esot citi finansējuma avoti, kurus viņš nevēlējās atklāt. «Šo politisko partiju es vēlos redzēt Saeimā. Nesaskatu problēmu, kāpēc nevarētu ziedot Vienotībai,» savu motivāciju skaidroja J. Trapiņš.

«Lai dzīve ietu labākā virzienā, lai nopelnītu, ziedoju Vienotībai,» saka Roberts Bandonis, bijušā iekšlietu ministra padomnieka Ivara Bandoņa tēvs. Viņš JL 2010. gada maijā ziedojis 9500 latu, lai gan uzņēmums SIA RB Namnieks, kurā Bandonis vecākais darbojas, pēdējos divus gadus strādājis ar zaudējumiem. Viņa dēls skaidroja, ka abi viņa vecāki ir partijas biedri, turklāt tēvs ir Stopiņu novada JL nodaļas dibinātājs un vadītājs. «Es, protams, lūdzu finansiāli atbalstīt partiju. Kad tika veikts ziedojums, es nestrādāju Iekšlietu ministrijā,» sacīja I. Bandonis. Viņš darbu ministrijā pārtrauca līdz ar bijušās iekšlietu ministres Lindas Mūrniecas demisiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas