Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vienotība runās ar ZZS un SC par atbalstu parlamentā Latvijai būtiskajos jautājumos

Vienotība runās ar opozīcijā esošajiem politiskajiem spēkiem - Saskaņas centru (SC) un Zaļo zemnieku savienību (ZZS), lai nodrošinātu divas trešdaļas deputātu balsis parlamentā Latvijai būtiskos jautājumos, žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).
Āboltiņa pēc Vienotības pārstāvju tikšanās ar valsts pirmo personu uzsvēra, ka īpaši no ZZS tiek sagaidīta tikpat konstruktīva rīcība kā balsojumā par Fiskālās disciplīnas likumu.

"Mēs runāsim par to, ka ir valstī jautājumi, kas ir fundamentāli valsts pastāvēšanai, tostarp vai Latvija vēlas būt Eiropas kodolā un parādīt savu attieksmi pret jebkuru procesu, kas tiek Eiropā diskutēts, vai mēs vēlamies pastāvēt malā," gaidāmās sarunas ar opozīciju raksturoja Āboltiņa.

"Nezinu, vai šeit būtu politiski jātirgojas par šādiem būtiskiem jautājumiem," uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (V). "Nevar visu pārvērst par pozīcijas-opozīcijas spēlītēm. [...] Šie ir būtiski ideoloģiski jautājumi, uz kuriem partijām ir jāspēj atbildēt, vai partijām ir kāda ideoloģija, vai partijas vēlas sasniegt kādus mērķus vai viss ir tikai tirgus jautājums," teica premjers.

Pēc valdības vadītāja teiktā, Lisabonas līguma grozījumi jāratificē līdz vasarai. Lai tos Saeimā pieņemtu nepieciešams divas trešdaļas Saeimas deputātu atbalsts.

Jau ziņots, ka, plānojot šogad iecerēto sadarbību ar 11.Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien sāka sarunas ar partijām par jautājumiem, no kuru risinājuma un konkrētiem Saeimas balsojumiem ir atkarīga turpmākā Latvijas virzība gan iekšpolitiski, gan Eiropas Savienības (ES) aktuālo jautājumu kontekstā.

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents tikās ar partijas Vienotība pārstāvjiem. Savukārt rīt, 19.janvārī, plkst.15 Bērziņš tiksies ar Zatlera reformu partijas pārstāvjiem, informēja Prezidenta preses dienestā.

Kā ziņots, Valsts prezidenta izvirzītajā sarunu dienas kārtībā ir vairāki jautājumu loki, no kuriem pirmais skar Latviju ES, un šajā jautājumu blokā plānots spriest par 2014.-2020.gadu ES budžetu, Lisabonas līguma grozījumu ratifikāciju un Jauno ES līgumu. Otrais jautājumu loks attiecas uz Latvijas iekšpolitikai un izaugsmei nozīmīgiem lēmumiem, un tajā plānots runāt par Fiskālās disciplīnas likuma izskatīšanu Saeimā un ar to saistītajiem Satversmes grozījumiem, Nacionālo attīstības plānu, kā arī Latviešu valodas kā valsts valodas un Latvijas valsts pamatu aizsardzības jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas