Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vienotība vēlētos arī labklājības ministra portfeli

"Vienotība" pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām, ja tai tiks uzticēta valdības veidošana, savā pārziņā vēlēsies arī Labklājības ministriju. Kurš varētu būt "Vienotības" labklājības ministra amata kandidāts, pagaidām gan netiek minēts.

"Vienotības" premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis ar sava preses sekretāra Mārtiņa Pankes starpniecību aģentūrai BNS apliecināja – lai nodrošinātu stabilu tālāko Latvijas izaugsmi, galvenā atbildība par to būs Ministru prezidentam, finanšu ministram un labklājības ministram.

"Lai nodrošinātu stabilu tālāko Latvijas izaugsmi, galvenā atbildība būs Ministru prezidentam, finanšu ministram un labklājības ministram, lai noturētu līdzsvarā fiskālo disciplīnu un sociālo budžetu, kā arī noturētu īpašā uzmanības lokā atbalstu uzņēmējdarbībai un ārvalstu investīciju piesaisti, reformas izglītībā un valsts pārvaldē, un arī tiesiskuma nostiprināšanu," atbildēja premjers uz jautājumu, kuras jomas "Vienotība" vēlētos savā pārziņā pēc vēlēšanām.

Pašlaik LM ir Zaļo un zemnieku savienības pārziņā (ZZS). Abu koalīcijas partneru viedokļi atšķiras jautājumā par pensiju likuma grozījumiem. Piemēram, Finanšu ministrija (FM), kas ir "Vienotības" pārstāvja Andra Vilka pārziņā, nav atbalstījusi indeksācijas atjaunošanu jau tagad, bet par to iestājas ZZS. Saeimā tapuši arī citi pensiju likuma grozījumi, kuriem FM pagaidām zaļo gaismu nav devusi. Kamēr priekšlikumi nav izvērtēti nākamā gada budžeta kontekstā, grozījumus Saeimas darba kārtībā nav iekļāvis Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš nosaka Saeimas sēžu darba kārtību atlaistajai 10.Saeimai.

Dombrovskis gan pagaidām atturas nosaukt, kurš varētu būt "Vienotības" labklājības ministra amata kandidāts. Viņš vien definējis "Vienotības" ministru komandas izvirzīšanas trīs galvenos kritērijus – sabiedrības uzticība, kas deputātu kandidātiem būs saņemto vēlētāju plusiņu un svītrojumu skaits vēlēšanu zīmēs; profesionalitāte, kas iekļauj pieredzi vadošā darbā, augstāko izglītību, orientēšanos nozarē, divu svešvalodu prasmi, labu reputāciju; kā arī kandidāta spējas pārliecināt un iesaistīt sabiedrību "Vienotības" ideju īstenošanā, kas esot nozīmīgi, realizējot reformas.

Pēc Pankes sacītā, Dombrovskis uzskata, ka "nevienam no esošajiem ministriem ārpus šiem kritērijiem nebūs nekāda garantijas talona vai kvotas no "Vienotību" veidojošām partijām".

Galīgais lēmums par "Vienotības" ministru kandidātiem tiks pieņemts pēc vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas