Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vienotības dibināšanu sveic sabiedrībā pazīstami cilvēki

Sestdien Vienotības dibināšanas kongresu sveica vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki – rakstniece Anna Žīgure, rakstniece Laima Muktupāvela, profesore Maija Kūle un vēl citi.

A.Žīgure izteica cerību, ka Vienotībai izdosies tas, kas to veidojošajām partijām neizdevās pirms gada Jūrmalā. Tās nespēja izveidot vienu kopīgu sarakstu un Jūrmalas domes sastāvs tagad "ir raibs kā dzeņa vēders". A.Žīgure sacīja, ka viņa atrodas šeit, lai izteiktu atbalstu Vienotības idejai, jo šīs vēlēšanas rudenī būs nozīmīga robežšķirtne. Viņai ir sajūta, ka tagad ir tāda pati situācija kā 1940.gadā, "kad Latviju atdeva bez neviena šāviena". Viņa uzskata, ka Vienotībai ir jāspēj pagriezt Latvijas attīstību un domāšanu citā virzienā, taču to spēs tikai cilvēki, kas neceļ savu labumu pāri sabiedrības labumam, kas spēs pasaukt palīgā domubiedrus, lai Latviju saviļņotu tāpat kā '90.gados.

Līdzīgi arī filozofe M.Kūle atzina, ka tic Vienotībai, bet tai jāspēj apvienot plašāku sabiedrību. "Vienotībai ir jāiet tautā, ja tas izdosies, tas būs veiksmes stāsts."

Uzņēmējs Nils Veidemanis uzrunā teica, ka politiķiem ir jāapzinās, kādu mantojumu viņi saņem – plānveidīgi ir iznīcināta Latvijas rūpniecība un lauksaimniecība, Latvijas pilsoņi nav spējīgi konkurēt pasaules tirgos un puse mediju ir valodā, kuru nesaprot neviena Eiropas valsts. "Latvijai ir jābūt savai attīstības stratēģijai, jo tikai tad Vienotība spēs aiz sevis vest Latvijas pilsoņus un uzņēmējus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas