Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Vīķe-Freiberga: Šī Saeima ieies vēsturē ar nespēju ieklausīties veselajā saprātā

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka 9.Saeima ieies vēsturē ar to, ka tā "vairāk no visām ir izraisījusi tautas nepatiku", deputāti nav spējuši "ieklausīties labos padomos un veselajā saprātā".Piektdien intervijā LNT rīta raidījumam "900 sekundes" viņa uzsvēra, ka 9.Saeima ir pirmā Latvijas vēsturē, kuras laikā tauta gājusi ielās, lai izteiktu savu attieksmi pret parlamenta darbu.

"Ar to vien šī Saeima ir iegājusi vēsturē, tā laikam vairāk no visām ir izraisījusi tautas nepatiku. Piemēram, nespējā ieklausīties labos padomos un veselajā saprātā, bet ļauties ne reizi vien sevi vadīt apšaubāmiem spēkiem, mērķiem un interesēm," sacīja V.Vīķe-Freiberga.Esot amatā pēdējos mēnešus, eksprezidentei bijis jāsper pietiekami nopietni soļi. "Biju gatava nonākt līdz Saeimas atlaišanai, ja šāda vajadzība būtu radusies. Saeima toreiz piekāpās. Saeima nāca ar man absolūti nepieņemamiem priekšlikumiem. Es domāju, ka šo priekšlikumu saknes nāca no tāda iespaida uz Saeimu, kāds nedrīkstētu būt."V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka tuvākajos gados tautai būs ļoti smagi jāstrādā. Cilvēki būs spiesti pakļauties pārmaiņām, jo "vienkārši pasaules ekonomiskā situācija uz to spiedīs". Viņa izteicās, ka gaidāmi vēl pāris liesie gadi, kas prasīs smagu darbu, taču "no bedres mēs noteikti izrāpsimies". "Treknie gadi būs, ticiet man," viņa teica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas