Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vīķei-Freibergai piemērotāks esot plaša profila amats, ne partijas veidošana

“Tur būtu vajadzīga īpaša vēlme realizēt kādu programmu, kuru cilvēks vai viņa domubiedri grib virzīt uz priekšu. Mana pieeja, tā kā esmu bijusi visu mūžu neatkarīga no partijām, ir tāda, ka prezidenta amats ir bijis īpaši labi piemērots manai personībai, jo tas ir plaša profila darbs. Darbs, ko patlaban daru Eiropas Savienības labā, ir arī plaša profila darbs, kur jāinteresējas par visu un jādomā abstraktās kategorijās.

Partijas veidošanas darbs – tas ir fiziski grūts darbs, kur jāmeklē savus domubiedrus, jāveido komanda. Nezinu, vai manā vecumā tas vairs ir reāli,” tā bijusī valsts galva Vaira Vīķe-Freiberga intervijā LNT raidījumam “900sekundes” atbildēja uz jautājumu par iesaistīšanos politikā.

Vērtējot sava pēcteča amatā Valda Zatlera darbību, bijusī prezidente sacīja, ka V.Zatlers ir tiešām centies “bieži iekāpt tādā tukšumā, kas bija palicis varas gaiteņos sakarā ar to pašu mūsu partiju nespēju vienoties tādos brīžos, kad bija nepieciešama vienota un asa rīcība”. Ja V.Zatlers “nebūtu papurinājis aiz krāgas valdības locekļus, un, ja viņi būtu vilcinājušies, tam varēja būt ļoti smagas sekas”. “Krīzes situācijā viņš ir izmantojis iespēju iejaukties. Mūsu konstitūcijā nekas tāds nav paredzēts, tāpēc ka arī krīzes nav ierakstītas Satversme,” secināja V.Vīķe-Freiberga.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas