Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vilks skeptisks par iespējamo kandidēšanu Saeimas ārkārtas vēlēšanās

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) pagaidām ir diezgan skeptisks par iespēju startēt gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās . Arī bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis saka, ka pašlaik uz šo jautājumu atbildēt nevar.Vilks aģentūrai BNS atzina, ka pašlaik vēl nav izlēmis, vai startēt vēlēšanās, un viņa izvēli noteiks, cik smagi būs turpmākie mēneši.

"50 uz 50. Es tiešām nezinu, vai es to darīšu. Tas ir atkarīgs no tā, cik grūti man būs tuvākie mēneši un kādi būs rezultāti. Ja tiešām ir gandarījums par to, kas ir izdevies, tad tas ir savādāks stāsts, bet, ja ir otrādi, ja ir vilšanās un man iznāk ļoti smags darbs, un es redzu, ka politiskajā virtuvē notiek veļas mazgāšana vai viļņošanās, tad ir daudz sarežģītāk. Kādas pozīcijas būs augustā, septembrī.. Ja ir gandarījums, tad var turpināt, ja ir totāls nogurums vai bezspēks.. Man nav jābūt politiski angažētam, es tāpat atbalstīšu šīs idejas - godīgumu un tamlīdzīgi," stāstīja Vilks.Viņš piekrita apgalvojumam, ka savā nostājā ir pietiekami skeptisks."Es par darbu nesūdzos, darbu atradīšu. Es nekad neesmu bijis šofera dēls vai ieliktenis, man nav šādas saistības [ar partiju] vajadzīgas," atzina Vilks. "Es vienkārši darīšu savu darbu, man nav laika nodarboties ar populismu."Ministrs atzina, ka Finanšu ministrijai "visi šie pagriezieni ir vissmagākie"."Mums bija ļoti labas iespējas pozicionēt sevi ārējos tirgos kā ļoti izcilu stāstu, bet tagad šis stāsts atkal ir tāds.. tas nāk ļoti sarežģītā laikā.. Mēs bijām tik tuvu pozitīvam izrāvienam, gan uz kredītreitingiem, gan uz investīciju ienākšanu. Tagad ir jautājums - vai mums noticēs? [..] Es sajūtu ļoti smagu darba cēlienu. Vai ar tādu nogurumu es gribēšu [kandidēt], es nezinu," apliecināja Vilks.Finanšu ministrs, kurš neilgi pirms 10.Saeimas vēlēšanām kā viens no tā dēvētās lietussargu grupas iestājās PS un startēja no "Vienotības" saraksta, viennozīmīgi iestājas par to, ka apvienībai līdz gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām ir jākļūst par vienu partiju. Vilks nedomā partiju pamest."Es nācu palīgā [premjeram Valdim] Dombrovskim, es nenācu kādās konkrētās partijās. Es nācu uz "Vienotības" partiju kā tādu. Mans primārais ir būt "Vienotībā"," norādīja Vilks.Arī bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis otrdienas rītā Latvijas radio nevarēja dot skaidru atbildi, vai startēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās. "Es nezinu, jāskatās, kas un kā. Tā godīgā atbilde ir - es nezinu," viņš teica. Maizītis arī neslēpa, ka pirms 10.Saeimas vēlēšanām vien Zaļo un zemnieku savienība viņam nav piedāvājusi startēt savā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas