Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vilnīša darbs novērtēts ar B, premjers viņam algu noteic maksimālajā apmērā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša darba izpilde novērtēta ar B, taču premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") viņa algu noteicis maksimālajā apmērā - 1715 latu.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai BNS apliecināja, ka KNAB šefa darbības vērtēšanas komisija pabeigusi darbu un Vilnīša darba izpildi novērtējusi ar B. Kopumā ierēdņa darbību un tās rezultātus var novērtēt piecu ballu skalā, kur A ir augstākais novērtējums, bet E - viszemākais.

Vilnīša novērtējums nozīmē, ka darba izpilde atsevišķās jomās pārsniedz prasības attiecīgajā nozarē, bet pārējās jomās - noris saskaņā ar prasībām.

Komisija arī noteikusi, ka KNAB šefs ietilpst 16.mēnešalgu grupā un atbilst sestajai (visaugstākajai) pakāpei, līdz ar to Vilnīša algas maksimālais apmērs var būt 1715 latu. Šādu atalgojumu, parakstot rīkojumu, premjers arī noteicis.

Vilnītis iepriekš saņēma 2000 latu, taču saskaņā ar jauno vienotās atlīdzības likumu premjera alga valsts pārvaldē noteikta par augstāko. Tādējādi Vilnītis saņems tikpat, cik lielākā daļa valsts sekretāru, kā arī Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Jau vēstīts, ka pirms pāris nedēļām premjers kā KNAB pārraugošā amatpersona izveidoja Vilnīša darbības vērtēšanas komisiju Drošības policijas priekšnieka Jāņa Reinika vadībā.

KNAB priekšnieka novērtēšanu paredz pērnā gada nogalē pieņemtie Ministru kabineta noteikumi, kas pieņemti līdz ar vienotās atlīdzības likumu. Tādējādi, lai noteiktu KNAB vadītāja atalgojumu, ir jāveic ikgadējā novērtēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas