Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Viņķele: Valdība par minimālās algas celšanu lems nākamā gada budžeta kontekstā

Par minimālās algas un ar nodokļiem neapliekamā minimuma palielināšanu valdība varētu lemt nākamā gada budžeta kontekstā, intervijā telekompānijai LNT pavēstīja labklājības ministre Ilze Viņķele. 

Politiķe uzsvēra, ka valdībai tomēr ir jāatrod tāds minimālās algas līmenis, lai tā nekļūtu par kavēkli ekonomikas attīstībai. Ekspertu aprēķini liecinot, ka optimāls minimālās algas līmenis ir aptuveni 40% no vidējās darba samaksas valstī: "Ir skaidrs, arī premjers vairākkārt ir runājis, ka valdības nākamā gada budžeta izaicinājums ir minimālās algas palielinājums un arī neapliekamā minimuma palielinājums. Kas jāmin par minimālo algu? Šī ir ļoti, ļoti smalks instruments. Lai tā nekavētu ekonomikas attīstību un ļautu stimulēt ekonomiku un radīt papildu jaunas darbavietas, ir jābūt proporcijā apmēram 40% no vidējās samaksas valstī. Mēs nevaram runāt par abstraktu minimālās algas lielumu atrauti no katras valsts konteksta."

Jautājums par minimālās algas un neapliekamā minimuma celšanu tiks skatīts nākamā gada budžeta kontekstā, un Labklājības ministrija piedāvās līdz ar izmaiņām ieviest progresivitāti, lai lielāku atbalstu saņemtu maznodrošinātie Latvijas iedzīvotāji, vēsta Latvijas radio. Ministre stāstīja, ka valdību nākamgad gaida daudzi smagi lēmumi, piemēram, par bezmaksas izglītības nodrošināšanu skolās, kas no vienas puses nozīmē nevienlīdzības mazināšanu sabiedrībā, bet no otras puses - tās ir izmaksas, kurām jāatrod segums pašvaldību vai valsts budžetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas