Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vislabākā dzīve ir Norvēģijā; Latvija ierindojas tikai 48. vietā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Antra
A
Kur var apskatīties pilnu topu?
sesks
s
Paskatījos es to indeksu UNDP mājaslapā. Nu it kā jau slikti nav, ja esam 48. no 169, bet no otras puses, ja paskatās, ka tādas valstis kā Argentīna un Čīle ir mums priekšā, tad ir ko padomāt. Nevajag jau tikai ar Zimbabvi salīdzināt.
Sniper'sEye
S
Norvēģi savas tiesības uz egoismu ir godam nopelnījuši. Referendumā jau vairāk nekā pirms 100 gadiem agresīvos un augstprātīgos, bet laikus apdomīgos zviedru okupantus no savas zemes izbalsojuši. Laikus savas zemes un ūdeņu resursu izpētījuši, lai gāzi un naftu atrastu. Nav nor'vēģu tauta pieļāvusi un/vai atļāvusies vsiu to, ko savulaik vēsturiski atļāvušies vāci, franči, zviedri, pat poļi. Ja būtu kaut kur jāzīmē nacionālā apdoma un savaldības tops iepret pašu pelnītai dzīves kvalitātei, arī tad, manuprāt/iespējams, pirmajā vietā, visticamāk, nonāktu norvēģi.
Michel PLATINI
M
nav tik traki.. Latvijas futbola izlsae līdzīgā rangā ir 72 vietā.
ab
a
Man apnikuši šie gauduligie virsraksti! Esam normālā vietā, bet mediju redaktori aizvien domā, ka vienīgais iemesls, kā pievērst cilvēkus ziņu lasīšanai, ir pēc iespējas vaimanājošāks virsraksts..
replika
r
Pasaulē ir kādas 220 valstis, tā ka esam starp valstīm, kur ir vislabākā dzīve.
CIO
C
Vispār jau UN HDI ir pats nopietnākais pētījums par valstu attīstības vietu. To izmanto 90% korporāciju lai salīdzinātu valstis un izlemtu par konkrētā tirgus pievilcību kā ražotni vai noietu. Pats esmu salīdzinājis LV dinamiku pret AsiaPacific vai LA dinamikām (BTW mums ļooti smuki tur rezultāti nāk ārā). Pateikt, kas šis tops ir skaistumkonkurss ir analfabētisms. Pētījuma izmaksas ir desmiti mijoni, sagatavo labākie experti.
Ministry of Truth
M
No cipariem, vietām baudas nav. Pa d*šanu tādi topi. Top 10 dziesmas, kuras neklausies, Top 20 lietas, kuras pērc veikalā, Top 5 beibes, kuras vēlreiz izmīlētu. Nenopietni.
I.Gr.
I
Dizhkjibeles laikaa tas Latvijai ir labs rezultaats! Es par to priecaajos! Par Norveegjiju es zinu, ka taa lielos ienaakumus no gaazes un naftas lielu dalju nogulda nebaltai dienai. Bez tam norveegji ir egoisti: manupraat Norveegjija neiestaajaas ES, lai nebuutu jaadala savas bagaatiibas ar ES tautaam.
zuzis
z
Nav nemaz peļams rezultāts, jo kāda 35 vieta katrā ziņā ir visu optimistiskāko iespēju maksimums, ko mēs vispār varam sasniegt. Skumji, ka ņemot vērā preses mūžam vienveidīgo "Viss ir slikti" propogandu, sabiedrības sajūtas ir tādas, ka atrodamies 169.vietā
lods
l
viss, pazuud prom uz Norveeggijas kalniem!
CIO
C
Klauni, LV ir augstajā 48 vietā, bet redaktori ūdensgalvas dveš "ai, cik slikti, cik slikti". Lai no ņokļūtu pirmajā desmita ir : 1. Vai nu jātiek pie dabas resursiem (Norvēģija). 2. Laicīgi jāsaprot, ka jābūt neitrāliem un karu laikā jākreditē un jāapkalpo karojošās puses (Zviedrija un Šveice). 3. Jāstrādā kā trakiem pa 12-16h dienā (Japāna un Koreja). LV neredzu nevienu no šiem trim faktoriem. Atliek tikai viens - saprast kur esam un mēģināt ātrāk par citām nācijām uzminēt kas pēc 10-30 gadiem būs aktuāls (bioinženierija? kloni? nanotex?) un tad likt visu uz vienas kārts (mums jau nav diversifikācijai nepieciešamo finanšu :( ).
Skaisti
S
T.i. Latvijas vidējam iedzīvotājam ir tikai pamatskolas izglītība plus pusotrs gads vidējās... Virzamies uz zināšanu ekonomiku! ;)
Next
N
"Tikai" ? Pasaulē ir ap 200 valstu, diez vai tas ir "tikai". Pirmo vietu mēs vēl neesam pelnījuši.
citplanētietis
c
48/169 nemaz nav tik slikti! Ņemot vērā lielo okupācijas postījumu (fizisko un morālo) tad es domāju, ka tas ir pozitīvs rādījums. Bet ja jāpalasa, kas te tiek rakstīts komentāros, varētu domāt, ka dzīvojam kā Zimbabvē! p.s. interesanti kur šajā sarakstā savulaik ierindojās PSRS?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas