Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Visvairāk taupa uz asinsspiediena zālēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zz
z
Tur jau tā lieta, ka manai ģim. ārstei ir noslēgts līgums ar VOVAA. Esmu arī tur interesējusies (pagaidām nenosaucot ārsta uzvārdu), atbilde ir - "tā nedrīkst būt, nosauciet konkrētā ārsta uzvārdu"! Cerībā, ka tas ilgi nevilksies, neesmu vēl to izdarījusi, jo saprotu, ka tad man jāmeklē sev cits ģim. ārsts..
Ieva
I
Tādu gadījumu ir pa pilnam un būs vēl vairāk, jo pa ģimenes ārstiem atkal mauks ar visādiem ierobežojumiem. Bet mums retajiem ir vēl interesantāks variants, jo lieki teikt, ka speciālisti īpaši nealkst mūsējos ārstēt, tāpēc, ja neizdodas atrast kādu, kas ir noslēdzis līgumu ar VOVAA, tad nebūs ne kompensējamo medikamentu, ne izmeklējumu. Un VOVAA saka, ka jūs taču pie ģenētiķa bijāt un lai tad šis raksta pret visām vainām zāles.....
zz
z
Izlasot Jūsu bēdu, jāsāk domāt vai mums nav viens ģimenes ārsts, jo man līdz šim neizdodas dzirdēt vai lasīt, ka vēl kāds ģimenes ārsts neizraksta slimniekiem nepieciešamās zāles uz kompensējamo medikamentu receptes. Arī šajā rakstā problēma ir tāda, ka kompensējamās zāles tiek izrakstītas, bet pacienti nevar atļauties pat tās nopirkt. Bet mums???:((
Bez vainas vainīgie
B
Kad savai dakterei prasīju, ko lai daru, jo nopirkt zāles pilnā apjomā vairs nevaru, viņa atbildēja, lai labāk neēdot, jo bez zālēm ātri vien varu tikt pie insulta vai infarkta. Diemžēl dažas zāles jādzer PĒC ĒŠANAS - tā kā pilnīgi bez pārtikas neiztikšu un būs tomēr jāatsakās no dažām zālītēm. Elpas trūkumu jau jūtu regulāri - agrāk tas nebija, svīstu pat vēsā laikā, acis tagad reizēm "uz kātiņiem" un galva kā piepūsts balons - sirds un asinsspiediens liek sevi just. Jāsaka, ka pareizās zāles man piemeklēja ne uzreiz, bet kad izdevās, tad jutos tiešām labi - ja visas zāles iedzēru laicīgi. Un to es arī darīju, jo justies labi ir tik brīnišķīgi. Vari kustēties un daudz ko var padarīt, šobrīd - visu laiku jādomā par slikto pašsajūtu. Kāds tur vairs dzīvesprieks...
Otomārs
O
man gan par tām zālēm nav īpašas ticības,man tā gribas teikt,ka viņas neatbilst tam,kas tām ir rakstīts virsū,bet iekšā ir tikai krīta pulvera pildījums,jo iedzeru kā ārst ir licis,bet mērot spiedienu pēc 1 st,neredzu efektu,nezinu kur griezties,lai pārbaudītu zāļu patiesumu.Mani novērojumi jau iet ilgāku laiku,mans paziņa saka tieši to pašu.
skustam
s
BERLIPRIL sirds slimniekiem dod ar 50 % atlaidi
vdz - Ieva
v
Sirds slimnieki jau arī 100 % atlaidi nesaņem! Varbūt kāds īpašs izņēmums?
Vija - artis
V
Kā no mēness nokritis! Protams, ka jāiet pie ārsta un jāņem jauna recepte: klāt neviens nenesīs! Kad nomirsi (tfu! tfu! tfu!), tad nu gan varēsi tiesāties?!
Zini - skusts
Z
BERLIPRIL -šīs zāles man izrakstīja slimnīcā. Lēti!
Tā ir
T
Es arī vairs nevaru atļauties "Monozide" un daudz ko citu. Lietoju ik pārdienas, bet otrajā dienā jau ir sekas, tā ka otrajā dienā gandrīz neizkāpju no gultas. Lai nepaliktu sliktāk, cenšos ļoti daudz un 2 x dienā gulēt un dzert nieres skalojošās tējas. Nezinu, cik ilgi tā pavilkšu, jo izejot uz ielas, reibst galva un ir trokšņi ausīs, kas vēl nesen nebija.
zz
z
Nevaru vēl saņemties to izdarīt, jo līdz šim bija visādi ļoti laba daktere, bet .....tagad? Tā vietā, lai painteresētos par manu (pacienta) veselību, rāda kaut kādus savus papīrus, ka viņai noņemta kaut kāda naudiņa un, lai doktorāts nebankrotētu, viņa nevar vairs izrakstīt visas komp.zāles un arī nosūtījumus pie speciālistiem. Tāda stulba situācija!!!
Viens no risinājumiem
V
Vēl šogad jāievieš progresīvais ienākuma,kapitāla pieauguma,dividendu nodokļi un jāatceļ pensiju samazinājums.
>skusts
&
Piemēram,vācu "BERLIPRIL" 20mg,30 tabletes par Ls 3,42,vai tās pašas ar nosaukumu "ENALAPRIL" ! Deficīts nav novērots.
Taisnība
T
Tak nosauc vārdā to cinisko ārstu - piekārsim Vecrīgā pie zvana!
zz
z
Mana pensija ar piemaksu pēc 10% nogriešanas 162 lati. Ģim.ārsts jau otro mēnesi atsakās izrakstīt man visas kardialoga nozīmētās kompensējamās zāles uz īpašās receptes, lai valsts tās daļēji kompensētu, jo viņai tas radot personīgus zaudējumus! Tā no 4 man vajadzīgajām zālēm, tikai 2 izraksta uz īpašās receptes, bet otras divas man jāatmaksā pilnībā, kaut gan tās arī ir kompensējamo medikamentu sarakstā. Arī nosūtījumu pie speciālista viņa nevarot izrakstīt, nav izdevīgi! Nekādi nesaprotu, jo visur citur dzirdu, ka nosūtījumi un kompensējamo medikamentu izrakstīšana slimniekiem neietekmējot ģim. ārstu ienākumus! Ja tas tā vēl turpināsies, arī es drīz vairs nespēšu ar savu pensiju iegādāties sev nepieciešamās zāles. Ko darīt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas