Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vita Matīsa: īstos krīzes apjomus nezinām

Politoloģe Vita Matīsa uzskata, ka īstos valsts ekonomiskās krīzes apjomus mēs nezinām, tāpēc sarežģīti ir vērtēt valdības vadītāja Ivara Godmaņa (LPP/LC) darbību, cik sekmīga vai neveiksmīga tā bijusi. “Domāju, ka neviens šodien nevar atbildēt uz jautājumu, cik labi vai slikti Godmanis reāli ir menedžējis šo krīzi, jo nezinām, kāds ir krīzes apjoms. Reāli situāciju neredzam, bet vienu gan varam pateikt, ka laikus Godmanis un kompānija nespēra nekādus soļus, lai šos krīzes apjomus mazinātu,” otrdienas rītā intervijā Latvijas radio sacīja V.Matīsa.

Viņa gan uzskata, ka Latvijai, iespējams, labāks būtu “mierīgāks un stratēģiskāk domājošs” politiķis. Politoloģe nepiekrīt viedoklim, ka politiķiem ir vāji padomnieki un sabiedrisko attiecību speciālisti.

“Bieži vien dzirdam, ka vienīgā Godmaņa problēma ir komunikācijas problēma. Neuzskatu, ka tur ir tā problēma. Ko Jūs vēlaties, lai visi politiķi angažē labākus PR speciālistus, lai viņi labāk iemācās melot, vai tas ir tas mērķis? Man tīri labi patīk, ka viņi nav pārāk veikli šajā komunikācijas nozarē. Kāpēc? Jo tad var skaidri redzēt viņu atteiksmi. Problēma jau nav komunikācijā, problēma ir attieksmē,” pārliecināta eksperte.

Viņa prognozēja, ka situācija Latvijā nākamā gada laikā varētu tikai saasināties. “Visas sliktās lietas, īpašības, ko esam pēdējos gados novērojuši, tikai saasināsies, jo silē atrodas mazāk barības, gribētāju skaits ir tas pats un lai tiktu pie reducētā daudzuma ir jāgrūstās vēl nežēlīgāk un jāuzvedas vēl bezkaunīgāk."

V.Matīsa norādīja, ka īsti civilizētas valsts pazīme ir tāda, ka vājie nav pārāk vāji, bet stipriem nav atļauts kļūt pārāk stipriem. Vadoties pēc šiem rādītājiem, viņa konstatē, ka Latvija nav pārāk civilizēta valsts, jo šeit nav pārāk aizsargāti, bet stiprie ir ļoti stipri.

Politoloģe novēlēja, lai latvieši nākamajā gadā latvieši vairs “nelocītos” citu priekšā un nedomātu tikai par savu pašlabumu.

“Ceru, ka nākamajos gados reflekss, kas nosaka, ka latvietis ātri un padevīgi klanās naudas un varas priekšā tiks aizstāts ar citu refleksu, ka latvietis būs lojāls nevis pret varu un naudu, bet lojāls pret principu, likumu, pret valsts interesēm, pret vispārīgo labumu nevis tikai pašlabumu.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas