Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vizītē uz Azerbaidžānu Mūrnieci pavada vēl četri delegācijas locekļi

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece šonedēļ uz savu vizīti Azerbaidžānā bija aizvedusi lielu ministrijas darbinieku delegāciju, kas nevienā Iekšlietu ministrijas publiskajā paziņojumā netika minēts, svētdien vēstīja Latvijas televīzijas raidījums De facto.

L.Mūrnieci vizītē pavadījuša ministres ārštata padomnieks Hosams Abu Meri, valsts sekretāres vietniece Ingūna Aire, Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktore Tija Rinmane un Sabiedrisko attiecību nodaļas referente Skaidrīte Garbare.

Uz jautājumiem par to – kādas bija katra delegācijas locekļa funkcijas šajā vizītē – ministrija raidījumam De facto nevēlējās atbildēt. Ministrija nespēja paskaidrot arī – ja jau reiz pārrunātas praktiskās sadarbības iespējas ar Azerbaidžānas valsts migrācijas dienestu, viņu ugunsaizsardzības dienestu un citiem specifiskiem dienestiem (kā tika minēts ministrijas preses relīzē) - kāpēc delegācijā nebija iekļauti Latvijas attiecīgo resoru pārstāvji.

Piecu cilvēku delegācijai atgriežoties no Baku Rīgā, ministrija bija lūgusi lidostai veikt paātrināto procedūru valsts robežas šķērsošanai. Kādēļ tas bijis nepieciešams – arī uz to Iekšlietu ministrija nespēja atbildēt. Šāda īpaša robežas šķērsošana ļauj delegācijas locekļiem pamest lidostu nevis caur Ielidošanas termināli vai VIP termināli, bet gan izkļūt no lidostas pa dažiem vien zināmu izeju, ziņoja raidījums.

Delegācijas aviobiļetes, dienas nauda un apdrošināšana ministrijai izmaksājusi 1930 latu, bet izdevumus par viesnīcu segusi Azerbaidžānas puse.

De facto norādīja, ka nav skaidrības arī par to, vai L.Mūrniece beidzot ir atmaksājusi ministrijai arī otru pusi no 700 latiem, kurus pārtērējusi par savām telefonsarunām, atrodoties atvaļinājumā Dubaijā savas demisijas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas