Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

VK: Ārlietu ministrija darbiniekiem nepamatoti izmaksājusi piemaksas

Ārlietu ministrijā (ĀM) pērnā gada nogalē pieauguši izdevumi atalgojumam darbiniekiem, ko var uzskatīt par nepamatotu atlīdzības palielināšanu, revīzijā secinājusi Valsts kontrole (VK).Pērnā gada nogalē ĀM pieauguši izdevumi piemaksām par papildu darbu. Laika posmā no janvāra līdz septembrim vidējie viena mēneša izdevumi piemaksām bijuši 2900 lati, novembrī 10 000 latu, decembrī 11 400 latu, secināts revīzijā.

Darbiniekiem par dažādiem papildu darbiem piemaksas piešķirtas 20% apmērā no mēnešalgas. Piemaksas par papildu darbu piešķirtas arī par pienākumiem, kas pēc būtības atbilst amata aprakstā noteiktajiem, norāda VK.

Pārskata postenī Krājumi ĀM ir uzrādījusi no 2001. līdz 2007.gadam iegādātu un nodotu lietošanā ātri nolietojamo inventāru 251 000 latu apmērā. Tādējādi, nesamazinot krājumu vērtību, kā to paredz normatīvie akti, finanšu pārskatā uzrādītā informācija neatklāj ĀM rīcībā esošo krājumu faktisko vērtību.

ĀM, ieviešot VK sniegtos - kopā astoņus - ieteikumus, nodrošinās materiālo vērtību kustību atbilstoši iekšējai kārtībai, veiks inventarizāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem, novērtēs patiesos krājumu atlikumus un veiks labojumus grāmatvedības datos, kā arī izvērtēs piemaksu par papildu darbu noteikšanas lietderību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas