Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

VK: Latvijas Bankas amatalgās pērn tērējusi par 56% vairāk nekā gadu iepriekš

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
the last
t
nezinu kāds CB darbinieks esi un kas smadzenes tev izskalojis, bet varu paskaidrot, ka CB ir jāstrādā valsts interesēs nevis atsevišķu indivīdu interesēs. CB nav valsts iestāde, bet ir valsts institūcija, kurai saskaņā ar likumu visa peļņa ir jāieskaita valsts budžetā. Tātad, lielākas algas, prēmijas, zemāka peļņa = mazāks budžets. Otrkārt, Rimšēvics pret lata devalvāciju ir tādēļ, ka CB pašai ir ļoti lieli parādi un šobrīd šāda informācija ir ierobežotas pieejamības un par CB parādiem info sabiedrībai nav. Treškārt, kur tad pēkšņi CB darbinieku kompitence pieauga tieši 2008.gadā un attalgojumu palielināja par 47%, ja vidēji tautsaimniecībā tas nepārsniedza padsmit procentus.
Mjā
M
Diženi, raženi dzīīīīīvojoti.........
!
!
Lai papēta pie reizes FKTK algu fonda pieaugumu. Kā nekā viņiem mēs visi draudzīgi varam pateikt ''PALDIES'' par lieko miljārdu aizņemšanos Parex vajadzībām...
WALA
W
Arī centrālajai bankai var būt krīze - ir izsmeltas visas valūtas rezerves ( kas ja nekļūdos kā reizi nodrošina šo te "piesaisti" Eiro) un arī viss zelts pa kāju. ;) Tā gan protams būs kolektīva valsts, centrālās bankas un valdības krīze, jo LB vadībai IMo nav tādu tiesību pašrocīgi likvidēt šīs rezerves.
WALA
W
Tu kaut ar smadzenēm domā jeb ar kuru galu. Kā LB var ietemēt cenu ?!?!?! Jā lata stabilitāti gan gan tur, vai laiza vaļā centrālā banka kopā ar valdības "pacaniem".
Politiskaa atbildiba
P
Visa nogiesana attiecas tikau uz pingviniem! Resnais gals joprojam dziro.
Politiskaa atbildiba
P
Savukārt 2009.gadā kopējos darba samaksas izdevumus plānots samazināt par 15%. ------------------------------- Re visiem jasavelk jostas, bet banka decemebri vel izmaksa premijas, kad parejiem tas bija aizliegts izmaksat! Visiem par 20 un vairak %, bankai par 15 %. Nu skaisti! Man riebj sii valsts!
Zuka
Z
Laikam nepamanīji, ka runa iet par Latvijas (Centrālo) banku. Viņu peļņa un zaudējumi ir daudz, daudz savādāki nekā jebkuram normālam uzņēmumam, pat valsts īpašumā esošam. LB bezmaz vienīgie darbības mērķi ir nodrošināt cenu un lata stabilitāti. Ar cenām gājis pavisam slikti; to kas notiks ar latu redzēsim tuvākajos 12 mēnešos. Katrā ziņā es visus samainīju uz eiro.
...
.
nesapratu, kā gan LB var būt krīzes pazīmes?nosauc kaut vienu Centrālo banku, kurai būtu krīze ?? Lata kurss tak ir piesaistīts eiro, LB tak ne par ko neatbild. ir kursa koridors un viss. LB ir ar likumu noteikta neatkarība, budžets un ar likumu noteikts klientu loks, operācijas un klienti - bankas viņiem maksā naudu jo savādāk nevar... es neesmu dzirdējis, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā būtu krīze, lai gan krīzes skar ikvienu, kurš norēķinās par SPRK apstiprinātajiem tarifiem! ar lielu prieku gaidu info no Rīgas siltuma, cik desmiti miljoni latu parādu Rīgas iedzīvotāji šogad būs iekrājuši par siltumu..
@
@
Par ko prēmēt? Vai ir kādi piemēri no privātā sektora, kur tā dara, ja nav rezultātu?
kostja
k
Pati Kontrole ieteica Bankai regulārās prēmijas un 13. algu padarīt par oficiālu darba algas sastāvdaļu, no turienes arī tie 47% rodas. Reāli jau cilvēki vairāk nesaņēma, tikai samaksas kārtība mainījās.
WALA
W
Hmm, un tu būtu tas kompetentais lai spriestu par Rimsevica kompetenci ?!?!? Protams ir valdība utml kadri vainīgi ... nē līdzvainīgi pie krīzes, bet atzīt to ka liela daļa pašu bāleliņu ir pie tā vainīgi - to jau ne mūžam !!! Ja paskatamies pasaules praksē - ļoti daudzas tautas un bankas ir uzkāpušas uz krīzes grābekļiem, un smieklīgākais ka ne reizi vien. Bet ka LB būtu krīzes pazīmes - neesmu pamanījis !!!
?
?
Vai tik Rimsevics netika atzits par vienu no visnekompitentakajiem banku vaditajiem Eiropa?
WALA
W
Hmm, diezgan dīvaini brēkt par to ka iestāde kurā strādā ar peļņu darbinieki saņem labas algas ?!?!? Ja teiksim banka šogad nostrādās ar mīnusiem - tad būs pamats pārmetumiem, bet patreiz absolūti nekāda pamata !!! Šī nav valsts budžeta iestāde, tā sniedz pakalpojumus citām bankām kas darbojas LV + iemaksā noteiktu summu valsts budžetā. jautājusm par to cik tās algas kopsummā ir adekvātas tirgus apstākļiem - neņemos spriest - neesmu banku sektorā nodarbināts !!! Un nezinu gan cik lielā mērā tautas un ārzemju banku "kredītnekompetenci" var novelt uz LB pleciem. Man domāt ka absolūti nepamatoti, jo tautais aizņemoties EUR, LB absolūti nekādi nevar ietekmēt šo abpusējo "stulbumu". Un cik man zināms, tad LB gluži klusu nav stāvejusi tad kad daži brūķēja muti par trekniem gadiem, tiesa varbūt mazliet par maz iejaucās.
drakons
d
Savukārt 2009.gada 1.janvārī Latvijas Bankas darbiniekiem amatalgas nav pārskatītas. Tas nozīmē, ka Latvijas Bankā nav samazinātas algas, bet apcirptas prēmijas un piemaksas. Cūkas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas