Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VK: Rīgas Stradiņu universitāte veikusi iemaksas privātajā pensiju fondā

Valsts kontrole (VK) pēc finanšu revīzijas par Veselības ministrijas (VM) 2007.gada finanšu pārskatu ir sniegusi negatīvu atzinumu, jo finanšu pārskats nesniedz skaidru un patiesu priekšstatu par VM un tās padotībā esošo iestāžu finansiālo stāvokli. Pārskats nav sagatavots atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

VK atklājusi, ka Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), kuru aktīvu kopsummu veido Ls 9 054 368 jeb 8% no konsolidētajiem VM 2007.gada bilances aktīviem, nav ievērojusi uzkrāšanas principu debitoru un norēķinu ar piegādātājiem un darbuzņēmējiem uzskaitē.

Revīzijā arī tika konstatēts, ka RSU ir noteikusi un veikusi iemaksas privātajā pensiju fondā. 2007.gadā universitāte ir veikusi iemaksas fondā vidēji par 45 no kopumā 1 193 universitātes darbiniekiem Ls 90 772 apmērā. Par šo konstatējumu VK ir informējusi prokuratūru.

Reorganizējot AIDS profilakses centru, nav ievērots Darba likums, līdz ar to centra darbiniekiem atlaišanas pabalsti un kompensācijas par neizmantoto atvaļinājumu ir izmaksātas nepamatoti. Arī par šo konstatējumu VK ir informējusi prokuratūru.

VM 2007.gada pārskatā sniegtā informācija nav patiesa arī tāpēc, ka RSU vadītājs nav nodrošinājis grāmatvedības kontroles sistēmas izstrādi norēķinu ar piegādātājiem un darbuzņēmējiem uzskaitē un finanšu pārskatā nav nodrošināts grāmatvedības sniegtās informācijas savlaicīgums un pareizība.

Revīzijā arī tika konstatēts, ka vairāku VM un tās padotības iestāžu izlasē ietverto darbinieku mēnešalga neveido būtisku darba samaksas daļu. Darbinieku gada mēnešalga veidoja no 31% līdz 93% no kopējās darba samaksas. Pārējo darba samaksas daļu veidoja piemaksas un prēmijas.

Pēc VM 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi 64 ieteikumus, kurus VM apņēmusies ieviest aptuveni gada laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas