Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

VL-TB/LNNK kandidātam Sprūdam 31 gada vecumā jau pusmiljona eiro parādsaistības

Trīsdesmit vienu gadu vecais uzņēmējs Gatis Sprūds jau ir paspējis iekulties vairāk nekā pusmiljonu eiro lielās parādsaistībās un tagad startē Nacionālās apvienības_ Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK _Vidzemes sarakstā ar devīto kārtas numuru.

Pēc Sabiedrības par atklātību – Delna veiktajām aplēsēm, Sprūdam ir piektais lielākais parāds starp jaunā parlamenta deputātu kandidātiem. Sprūda personīgās parādsaistības, saskaitot gan eiro, gan latos, kopumā ir 401,8 tūkstoši latu. Tiesa, Sprūds galīgi nav uz sēkļa – viņam ir gan skaidras, gan bezskaidras naudas uzkrājumi, kā arī viņš pats ir sniedzis aizdevumus. Skaidrā naudā dažādās valūtas deputāta kandidāts glabā 5335 latus, bankās noguldīti aptuveni 8135 lati, savukārt aizdots nedaudz vairāk kā 16,1 tūkstotis latu. Tāpat viņam pieder māja ar zemi Garkalnē.

Turklāt Sprūds ir uzņēmējs, kas nodarbojas ar interneta tehnoloģijām. Tiesa, viņa uzņēmumi nav īpaši lieli, taču vismaz divi no tiem nes peļņu.

Kopumā Sprūdam pieder kapitāldaļas četros uzņēmumos. Pilnībā pieder un viņš arī vienpersoniski jau gandrīz desmit gadu vada CDI, kas nodarbojas ar informācijas tehnoloģijām. Neskatoties uz to, ka sabiedrības 2010.gada neto apgrozījums, salīdzinot ar 2009.gada rādītājiem, bija samazinājies par 45,5% un bija 185,24 tūkstoši latu, uzņēmumam izdevās gadu pabeigt ar 17,8 tūkstošu latu peļņu.

Otrs pilnībā Sprūdam piederošs uzņēmums, kur viņš arī ir vienpersonisks vadītājs, ir Paperary, kas dibināts 2006.gadā. Arī šis uzņēmums darbojas informācijas tehnoloģiju jomā. Turklāt tā specializācija ir precīzi tāda pati kā CDI, proti, interneta bibliotēku, interneta norēķinu sistēmu un aplikāciju izstrāde. Tiesa, šis uzņēmums iepriekšējos gadus spējis strādāt daudz rentablāk – ar 51 tūkstoti latu lielu apgrozījumu pērn tā peļņa bija 33,6 tūkstoši latu.  

Trešais uzņēmums, kas arī pilnībā pieder Sprūdam, ir 2006.gadā izveidotie Mikromaksājumi. Līdz šā gada martam Sprūds vadību dalīja vēl ar citām personām, tagad viņu pilnvaru termiņš ir beidzies, kas nozīmē, ka Sprūds arī šā uzņēmuma vadībā ir palicis viens. Firmas galvenais darbības virziens ir pasākumu un starppilsētu autobusu biļešu tirdzniecība vietnē bezrindas.lv un sociālajā portālā draugiem.lv. Tiesa, šim uzņēmumam klājas salīdzinoši slikti. Ja vēl 2009.gadā tā apgrozījums bija 144,2 tūkstoši latu un peļņa – 112 tūkstoši, tad pērn tas spēja sasniegt vien 27,4 tūkstošus latu lielu apgrozījumu un gadu beidza ar 22,8 tūkstošu latu zaudējumiem.

Savukārt ceturtais daļēji (33,33%) Sprūdam piederošais uzņēmums "Ahimuss" atrodas likvidācijas procesā kopš 2008.gada tiesas lēmuma.

Sprūdam ir Rīgas Tehniskajā universitātē iegūts maģistra grāds vadības zinībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas