Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VL-TB/LNNK sola risināt demogrāfijas jautājumu un atcelt uzturēšanās atļauju piešķiršanu par nekustamā īpašuma iegādi

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) savā priekšvēlēšanu programmā sola progresīvā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieviešanu, kā arī prasīs atcelt uzturēšanās atļauju piešķiršanu par nekustamā īpašuma iegādi un noteikt kriminālatbildību par Latvijas okupācijas fakta noliegšanu un okupācijas režīmu slavināšanu, portālu Diena.lv informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

VL-TB/LNNK programmā teikts, ka apvienība vēlas nodrošināt, lai latvieši Latvijā justos kā savas tautas mājās – latviskā un taisnīgā vidē, drošībā un labklājībā. VL-TB/LNNK arī sevi uzskata par vienīgo Saeimā pārstāvēto spēku, kas stingri aizstāv Latvijas pilsoņu un latviešu intereses.

“Ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš atbalsta šo mērķi, ir mūsējais neatkarīgi no tautības,” teikts priekšvēlēšanu programmā.

Nacionālā apvienība sola bērnudārzu un skolu pakāpenisku pāreju uz mācībām latviešu valodā. VL-TB/LNNK vēlas nodrošināt iespējas Latgales reģionā visās skolās apgūt latgaliešu rakstu valodu un izmantot to saziņā ar valsts un pašvaldību iestādēm Latgalē.

Kā vienu no soļiem, lai saglabātu Latviju pilsoņiem, ir atcelt uzturēšanās atļauju piešķiršanu par nekustamā īpašuma iegādi. VL-TB/LNNK sola arī noteikt kriminālatbildību par Latvijas okupācijas fakta noliegšanu un okupācijas režīmu slavināšanu.

Nacionālā apvienība uzskata, ka jāievieš arī progresīvais iedzīvotāju ienākuma nodoklis ar augstu ienākumu slieksni paaugstinātajai likmei, kā arī augstākus nodokļus nekustamo īpašumu spekulantiem.

VL-TB/LNNK apņemas nosargāt esošo pensiju sistēmu un nosargāt nepieļaut mazo un vidējo pensiju samazināšanu. Apvienība plāno materiāli stimulēt uzņēmējus, kuri nodarbina praktikantus un bezdarbniekus.

Lai Latvija būtu droša valsts, VL-TB/LNNK rosina, lai tauta vēl prezidentu, kuram ir lielāka atbildība un pilnvaras. Apvienība norāda, ka politikā nepieciešams mazināt naudas varu un ārvalstu iespaidu. VL-TB/LNNK sola iespējami zemus priekšvēlēšanu tēriņu griestus un atbalstu vietējiem plašsaziņas līdzekļiem.

Vides jomā VL-TB/LNNK vēlas izstrādāt zaļās ekonomikas likumu.

VL-TB/LNNK kā viens no svarīgākajiem uzdevumiem minēts demogrāfiskā stāvokļa uzlabošana. “Valsts vadītāju politiskai rīcībai jābūt saskaņā ar šo virsuzdevumu. Lai palielinātu latviešu skaitu savā valstī, ir jāizmanto visi paņēmieni - ekonomiskie līdzekļi, praktisko priekšrocību radīšana, kā arī sabiedrības vērtību sistēmas maiņa,” teikts priekšvēlēšanu programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas