Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

VNĪ ēku necels, skaidrība par lēmuma likumību varētu būt nākamnedēļ

Tikai pēc nedēļas, nākamo piektdien, varētu kļūt skaidrs, vai valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valde, lemjot par sešu miljonu latu ieguldīšanu meitasfirmas kapitālā, lai celtu jaunu biroja ēku, rīkojusies likumīgi un atbilstoši labai valsts pārvaldībai. Ja līdz tam padziļinātā pārbaudē tiks konstatēts, ka lēmums nav bijis pamatots, atbildību nākšoties uzņemties visai VNĪ valdei, ne tikai tās priekšsēdim Mārim Kaijakam (TP), piektdien Dienai teica VNĪ kapitālu daļu turētājs, Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis (TP).

Tiesa, līdz piektdienai M.Bičevskis bija ticis skaidrībā, ka jauns birojs VNĪ pagaidām nav jāceļ. To, ka neatbalsta sešu miljonu tērēšanu biroja būvēšanai, Dienai piektdien atzina arī jaunveidojamās valdības finanšu ministra kandidāts Einars Repše (JL).

Nākamajā piektdienā sasaukta VNĪ ārkārtas pilnsapulce, pēc kuras būšot skaidrība par lēmuma īstenot jaunā biroja projektu likumību. Pirmdien pieprasīto paskaidrojumu VNĪ viņam iesniegusi tikai ceturtdien, turklāt tas bijis nepilnīgs. Pirms pārbaude nav pabeigta, M.Bičevskis atturējās vērtēt VNĪ valdes rīcību, filozofiski sakot, ka "viena lieta ir nesmuks lēmums, cita lieta — nelikumīgs". FM eksperti izvērtēšot, vai, ieguldot sešus miljonus meitasfirmas kapitālā, ir pārkāpti kādi likumi. Pēc tam arī būšot skaidrs, vai no VNĪ amatpersonām jāprasa atbildība.

E.Repšes skatījumā patlaban nevar būt nekādas runas par jauna biroja būvēšanu, jo "mēs nevaram neko tādu atļauties, tieši otrādi — valsts kapitālie izdevumi ir jāsamazina". Pēc E.Repšes sacītā VNĪ būtu jāiztiek ar tām telpām, kas ir. VNĪ vadības atbildību pagaidām, kamēr viņš vēl nav ministrs un kamēr nav saņemts juridiskais izvērtējums, E.Repše atturējās vērtēt.

Viens no VNĪ izskatītajiem biroja ēkas risinājumiem ir zemesgabala ar ieliktiem pamatiem Akmens ielā 14 pirkšana, kuru VNĪ piedāvāts iegādāties par 4,6 miljoniem eiro (3,22 miljoni latu). Eksperti šo cenu nekustamo īpašumu tirgus lejupslīdes laikā nosaukuši par "prātam neaptveramu". M.Bičevskis uzsver, ka nekādi līgumi par konkrēta zemesgabala pirkšanu nav noslēgti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Revīzijas ziņojums var krietni sašķobīt VNĪ reputāciju

Bičevskis liedz veikt jebkādas darbības VNĪ jaunās ēkas lietā

Raidījums: VNĪ tērēs 6 miljonus jaunas ēkas iegādei vai būvēšanai

SCP pieprasa veikt revīziju "Valsts nekustamie īpašumi"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas