Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

VSAA direktore: sociālajai apdrošināšanai nav jābūt papildus ienākumu avotam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilonapl
I
Sasmīdināji! Protams, labāk lai bērnus dzemdē tikai sievietes, kuras ne uz ko citu nav spējīgas. Godīgāk būs! Un vecumdienās viņas dzīvos zem iztikas minimuma, jo neko uzkrāt pensijai tā arī nebūs paspējušas. Cerams, vismaz, ka bērni viņas uzturēs. Tieši šis uzskats, ka ir tikai melna vai balta krāsa arī veicina mazu bērnu skaitu Latvijā. Sievietei ir tikai divas izvēles - būt labai mātei un nestrādāt vai arī nebūt mātei nemaz. Tieši to man jau skolā teica - tu taču esi spējīga uz kaut ko vairāk, kāpēc tev bērni jāaudzina? Protams, ļoti sekmīga, aktīva sieviete, kura piedalās sabiedriskās organizācijās, ar lielisku izglītību, veido veiksmīgu karjeru un daudz strādā, lai aizmirst par bērniem. Auklītēm mazie bērni parasti jāskatās 8, kādai varbūt 10 stundas dienā, bet mammai 24. Tas, ka mamma pa dienu strādā, neatbrīvo viņu nedz no bērna vēdergraizēm vakaros, ne bezmiega naktīm zobu šķilšanās posmā un citādi.
Skaistule
S
Iepriekšējais komentārs Saulei
Skaistule
S
Ņu galīgi dumjš! Debiliķis. Ja nav ko teikt, tad paklusē!
Skaistule
S
Tagad iznāk, ka vislielākās Latvijas izlaupītājas ir grūtnieces un jaunās māmiņas. Būtu nu ķēruši īstos laupītājus!
Saule
S
Nu re, te viss pateikts - ir ārkārtīgi grūti kopt un audzināt bērnus, sākas depresijas un t.t. Bet kā tad auklītēm nav depresijas? Nu jā, viņas taču kopj svešus bērnus! Daudzas sievietes tagad dzemdē sevi piespiežot to darīt, pretēji savai pārliecībai. Viņām jau gribas kaut dažas stundas darbā,ka tik prom no bērna!!!! Bet tad baigi tēlo, ka ļoti mīl savus bērnus. Ha,ha, ha! Īpaši , kad uz ielas brēc kā nelabās uz to bērnu, redz, ka neieredz, bet tomēr dzemdējušas, lai saņemt pabalstus. Lai dzemdē tikai tās, kuras patiesi mīl bērnus, gatavas būt ar tiem mājās, audzināt , kopt un tikai tādām maksāt pabalstus, bet tām ar depresijām vispār labāk nedzemdēt.Godīgāk būs!
vidējais latvietis
v
Neuztraucies! Pacieties nedēļu! No 1.maija nepaliks ne bezdarbnieki, ne darbinieki. Sveicieni no Vācijas un Somijas.
arī prom
a
Protams - "... sociālai apdrošināšanai nav jābūt papildus ienākumu avotam ..." Stulbi, skumji, bezkaunīgi ... bet lv tas tomēr tāds ir ! Tikai ne absolūtajam vairākumam vecāku un ne viņu bērniem ... "Modernajā" lv soc. budžets ir papildus ienākumu avots valdošajai kliķei - un jauka vieta, kur "pasmelt" vajadzības gadījumā - piem "piesviežot" parex-iem visādiem ... Tikmēr NORMĀLĀS valstīs šī, priekš lv ilggadējā šķēpu laušanas un matu skaldīšanas "problēma" ir sen un elementāri atrisināta ! Piemēram Islandē : Nesamazināts pabalsts precētiem pāriem ir: Pirmam bērnam kr. 152.331 Katru papildu bērnam kr. 181.323 Papildinājums bērniem līdz 7 gadiem ** kr. 61.191 Nesamazināts pabalsts vientuļajiem vecākiem: Ar pirmo bērnu kr. 253.716 Ar katru papildu bērnu kr. 260.262 Papildinājums bērniem līdz 7 gadiem ** kr. 61.191 ** Šī bērna pabalsta daļa ir saistīta arī ar ienākumiem. PS kr. ir ISK Reālais, cilvēka cienīgas dzīvošanas minimums Islandē ir ~148 000 ISK, tikpat liels ir arī bezdarbnieka pabalsts ...
Ilonapl
I
Kārtējo reizi lasu VSAA viedokli un dusmojos. Kādēļ tiek uzskatīts, ka vienīgais veids, kā mazuļa māmiņa var strādāt, ir pametot zīdaini sveša cilvēka aprūpē un veltot 12 stundas dienā karjerai. Ir taču vesela virkne darbu, kurus var veikt pat laikā, kad mazulis guļ, piemēram, tulkot, rakstīt materiālus, rediģēt. Tāpat kā visur pasaulē iespējama daļlaika nodarbinātība - kad sieviete darbā pavada vien 4 stundas dienā. Diemžēl tieši šādi vecāki cieš visvairāk no valsts aprobežotās politikas. Ja sieviete vēlas palikt darba tirgū konkurētspējīga, tad veselā virknē nozaru, piemēram, pētniecībā, publikācijām jābūt teju katrus 6 mēnešus. Sanāk, ka sievietei atkal tiek paredzēta tikai izvēle - strādāt vai arī sēdēt mājās un kopt bērnus, līdz ar to padarot viņu par atkarīgu no valsts sociālajiem pabalstiem uz, iespējams, pat atlikušo mūžu. Stulbi!!! Pašai aug jau trešais bērns un zinu, ka ja nevarētu apvienot karjeru ar bērniem, nebūtu vairāk par pirmo, jo negribu un nespēju sēdēt mājās 100%. Ar pirmo bērnu regulāri cīnījos ar depresiju. Tagad, nodrošinot sev dažas stundas dienā ārpus mājas, varēju būt laimīga mamma, tajā pašā laikā diez vai varētu nopelnīt tādu algu, kāda bija bez bērniem, kā arī vēl vairāk, jo jāmaksā auklītei, kura tajā laikā velta 100% uzmanību manam bērnam. Visa alga faktiski aizgāja auklītei (diez ko daudz dažās stundās starp bērna barošanu ar krūti nevar paspēt), bet tā kā man tās bija arī sava veida zāles pret depresiju, tad varēju to atļauties, jo tobrīd pabalstu vēl maksāja arī strādājošiem vecākiem.
Jā...
J
Interesanti būtu uzzināt , vai citās ES valstīs arī ir tādas ''māmiņu algas'', ko var saņemt ar bērnu māti laulībā nesastāvoša persona? Un vai Latvijā, šādā gadījumā, likums paredz kontroli par ''māmiņas algas'' izlietošanu arī bērna interesēs, jo, ja bērna vecāki nav reģistrējuši laulību, viņiem nav kopīpašums un ir katram savs budžets, tad ''laimīgais tēvs'', kurš nevēlas reģistrēt laulību ar sava bērna māti, saņemto ''māmiņu algu'' var izmantot saviem personīgiem tēriņiem.
Memory
M
Vienas vienīgas klapatas ar to latviešu tautu Briseles eirokrātiem un viņu Latvijas pakalpiņiem?
Memory
M
''Te ir arī apdrošināšanas sistēmas vājums, ka netika domāts, ka būs tik gudra tauta," viņa sacīja.'' - - Ha,ha,ha, pašmāju 'nasing spešali' jau ar galvu/smadzenēm nekad nedomā, jo iepērk dārgas datorprogrammas no attīstītajām ES valstīm?
Ieva
I
Man vairāk interesē, kas būs ar invalīdiem, jo, ja jau grupu piešķirs tikai tad, kad valsts būs izdarījusi visu iespējamo, bet valstij nav kvotu (it kā nav) lai vispār darītu jebko.....
kluc
k
tā saukto māmiņu algu jeb vecāku pabalsta būtība ir tā, ka valsts kompensē darba ienākumus laikā, kamēr kāds no vecākiem pilnu laiku "strādā" par māmiņu un pilnībā ir kopā ar savu bērnu. ========= Loģiski, ja kāds savu bērnu pilnībā aprūpē, velta mīlestību, uzmanību, rotaļājas un stimulē izaugsmi, tad ir liela loģika vecāku pabalstam. Ja grib iet strādāt un neaprūpē savu bērnu, tad pabalstam nav jābūt. Pabalsts ir lai veicinātu vecāku iesaistīšanos bērna audzināšanā!!!
heh
h
baigi jau nu nodrošina bezdarba gadījumā......bēdīgi
Jukums
J
Ne jau iemaksām jāatceļ griesti, bet gan izmaksām - tieši tādā veidā ir jādarbojas solidaritātes principam! Nez kāpēc to nesaprot vai nevelas saprast ierēdņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas