Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Zaķis sadarbību ar Kučinski vērtē kā pragmatisku, par Muižnieci izsakās piesardzīgi

Partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis sadarbību ar savu kolēģi - Tautas partijas (TP) līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Māri Kučinski - kopumā vērtē kā pragmatisku un produktīvu, par viņa iespējamo pēcteci gan pagaidām izsakoties piesardzīgi.

"Viņš [Kučinskis] bija ļoti pragmatisks un vēl, kas ir labi politikā, arī paredzams savā rīcībā. Ar Kučinski strādāt varēja, izņemot tās reizes, kad partijas valde viņu samācīja rīkoties citādi nekā viņš bija radis. Bet kopumā sadarbība ar viņu bija produktīva," Zaķis atzina aģentūrai BNS, lūgts komentēt sadarbību ar līdzšinējo TP Saeimas frakcijas vadītāju.

Savukārt runājot par Kučinska iespējamo pēcteci amatā - Vinetu Muižnieci -, JL pārstāvis izteicās piesardzīgāk, vien norādot - ja viņu šajā amatā TP frakcija ievēlēs, "tad ievēlēs, jo galvenais jau ir partija, nevis atsevišķi indivīdi".

Turklāt, ja Muižniece tiešām sēdīsies frakcijas vadītāja krēslā, amats no viņas prasīs arī lielāku korektumu un atbildību, kas varētu mainīt viņas līdzšinējo aso stilu.

"Kamēr Muižniece ir nosacīti opozīcijā Kučinskim, tikmēr viņa reizēm var būt savos izteikumos daudz asāka. Tiklīdz tev ir jāuzņemas vadošā loma, tas jau uzliek zināmu atbildību un liek politiķim rīkoties nobriedušāk, tad vairs netiek pieļauta nekāda ķengāšanās," Zaķis norādīja.

Jau vēstīts, ka TP valde sēdē pirmdien nolēma mainīt Saeimas frakcijas vadītāju un šim amatam virzīt Vinetu Muižnieci. Par viņas kandidatūru vēl jābalso frakcijai. TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš aģentūrai BNS norādīja, ka Muižniece ir pieredzējusi politiķe, kas prot argumentēti izteikties un aizstāvēt savu viedokli un būtu piemērota šim postenim.

Kučinskis aģentūrai BNS atzina, ka amatu nolēmis pamest, jo patlaban Tautas partijā valda viedoklis - lai atgūtu popularitāti, politiskā spēka darbībai jākļūst uzbrūkošākai un agresīvākai, tādai, kāda tā bija partijas pirmsākumos un kas ļāva gūt panākumus. Savukārt viņam ir cits viedoklis un cits vadības stils - šādai pieejai neatbilstošs.

"Amats man nekad nav bijis pašmērķis un arī šajā gadījumā.. Man patīk konkrētība un konkrēti darbi, un tāpat arī frakcijā - esmu tajā ienesis gan demokrātiskās vērtības, atklātību un diskusijas, gan sadarbībā, attiecībās ar koalīcijas partneriem esmu vienmēr bijis par sadarbību, mēģinājis izbēgt no ķīviņiem, meklēt kopsaucējus. Tas vienkārši ir mans stils, lai virzītu kaut ko Latvijai uz priekšu un izdarītu," Kučinskis skaidroja, piebilstot, ka ne politiku, ne TP negrasās pamest un turpinās darbu Saeimā.

Savukārt, lūgts komentēt savas pēcteces darba stilu un to, kas varētu mainīties frakcijas darbā pēc viņa aiziešanas, Kučinskis vien norādīja, ka "Muižniece ir daudz striktāka visādā ziņā, prot asāk atbildēt uz pārmetumiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas