Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Zaļā partija: Vides ministrija ir mūsu filozofija, balsosim pret tās apvienošanu

Zaļā partija, kas Saeimā strādā kopā Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), nevarēs atbalstīt Tautas partijas piedāvājumu, kurā paredzēts izveidot jaunu attīstības ministriju tajā apvienojot Vides, Reģionālās attīstības un pašvaldību, kā arī Ekonomikas ministrijas. Ministrijas nosaukums jau vien pasaka, kāds ir tās mērķis, Dienai pauda Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks. Viņš uzsver, ka viņi ir gatavi diskutēt par ministriju skaita samazināšanu, tomēr uzstās uz savas ministrijas saglabāšanu.

“Ja nav vides politikas, zūd visi mūsu sākotnējie mērķi. Zaļā partija un zemnieku savienība ir partijas, kurām neprasa, kāpēc jums pienākas konkrētās ministrijas. Mēs varam diskutēt, kāpēc tēvzemiešiem ir ekonomikas ministrija, citiem kultūras. Tie ir filozofijas paši pamatprincipi.”

Lai varētu samazināt ministriju skaitu ir jāveic izmaiņas Ministru kabineta iekārtas likumā. TP modelī ir 11 ministrijas un tā paziņojusi, ka piektdien uzklausīs koalīcijas partneru viedokļus. V.Silenieks gan norāda, ka galīgo lēmumu par to būs jāpieņem Saeimai un Zaļās partijas deputāti balsos pret, ja Vides ministrija netiks saglabāta atsevišķi.

“Zaļajiem Saeimā ir divas balsis, koalīcijai kopumā 53. Šajā gadījumā tas būs matemātiski,” viņš pauda. Saeimā ir divi Zaļās partijas deputāti – Ingmārs Līdaka un Leopolds Ozoliņš, bet Vides ministra amatu ieņem Raimonds Vējonis. Pēdējās divās Saeimas vēlēšanās Zaļā partija startē kopā ar Zemnieku savienību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas