Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zalāna plānu sāks īstenot, neapvienojot ministrijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zane
Z
Atlaist Saeimu !!!
Aivars
A
Tāds pat sviests kā ar pašvaldību reformu. Jāsāk ar ministriju aparāta samazināšanu un pakļauto daudzo aģentūru slēgšanu.
hmz
h
tas jau ir tas pats ko runaja prezidenta valdibas arkartas sede. Kas tas ir par jaunumu....
Lex
L
"Ierēdniecības uzturēšanas izmaksas samazinātu tā dēvētais «noklusējuma princips,» — internetā publiskotie kādas nozares noteikumi tiek izsludināti, ja noteiktā laikā neviena ministrija pret tiem nav iebildusi. Pašlaik to saskaņošana esot ļoti smagnēja." Lūk, šis ir pilnīgs murgs. Pirmkārt, ierēdniecības izmaksas nemazināsies, jo tāpat visās ministrijās būs bars cilvēku, kam pienākums sekot līdzi šādiem "publiskotiem" tiesību aktiem. Varbūt pat pieaugs, jo izsludināto projektu apskatīšanai e-portfelī vajag mazāk laika, nekā to meklēšanai pa visādām mājas lapām. Otrkārt, arī šobrīd MK kārtības rullis paredz, ka par pieteikto projektu 2 nedēļu laikā sniedz iebildumus tās ministrijas, kas vēlas. Pārējie var jau VSS paziņot, ka nesniegs atzinumu, vai pēcāk elektroniski (!) aizsūtīt info, ka atzinumu nesniegs vai ka iebildumu nav. Treškārt, tos projektus, par kuriem starp ministrijām nav strīdu, jau tagad var ātri aizvirzīt pa taisno uz MK (bez atkārtotas ķidāšanas VSS un MKK). Secinājums - Zalāns vienkārši grib atvieglot šaubīgu normatīvo aktu bīdīšanu.
l'avocat
l
blēņas! apvienojot ministrijas nekas netiks panākts (iespējams tikai daļa funkciju tiks nodota pašvaldībām) - APVIENOŠANA - nenozimē "reorganizācija vai likvidācija", ja runājot biznesa vardiem - tas ir viena biznesa ieplūšana citā - darbavietu skaits (re: izmaksas) krītās šajā gadījuma - MINIMĀLI!
jautājums
j
Kā var realizēt kaut ko tādu, kā vispār nav?
kas notiek
k
Zalānam galvenais bija apvienot pagastus pēc Šķēles pasūtījuma un līdz ar to ievārīt pamatīgus sūdus, ko neviens nevar izstrēbt, kas tad viņam tikai plika politiskā atbildība, kad pašasmjāsašaurinās tā nekā.
Māris
M
Zalāna plāns ir kaut kas ļoti vājš un vispārīgs. Labāk būtu darījis kārtīgāk savu tiešo darbu, nevis nemākulīgi mēģinājis pārdalīt izpildvaru
PILNAI LAIMEI
P
Vot tā tas ir. Tev vajadzētu iet par palīglomu tēlotāju meksikāņu seriālos. Baigais piķis nāktu.
Lelle
L
Tautas PILNAJAI LAIMEI gana ar tevi vien, ZALĀN, kur nu vēl visu oranžo bandu...aš pāri gāžas tautai tā oranžā laime tā, ka visiem sen vem gribas... Alunja vēl jums parādīs kur vēžiem pleznas dīgst....
lala
l
Zalāna piedāvātos 'ministru noteikumus' - t.i. ka nozares regulējumu nosaka ministrija, nevis kabinets, muļļā jau kopš 1995. gada. Un pareizi saka Čepāne un citi konstitucionālo tiesību eksperti - tas ir pretrunā ar Satversmi. Jo tagad visus noteikumus pieņem MK vienbalsīgi - attiecīgi visi nes atbildību un centīsies, lai regulējums ir pēc iespējas taisnīgāks un minimālāks. Ja šo regulējumu ļaus pieņemt atsevišķām ministrijām, dievs vien zina, kas tur nāks ārā. Pieļauju, ka VKanceleja varētu izstrādāt kādu 'ātro pieņemšanas procedūru' kabinetā tiem jautājumiem, par kuriem nav bijuši iebildumi. Tā būs gan efektivitāte uzlabota, gan nepārkāps Satversmi.
lasItāja
l
Nevaru daudz izteikties par nepublicētu plānu, kura detaļas tur slepenībā. Tik viens man skaidrs--no šiem liekēžiem nedrīkst tikt vaļā.
PILNAI LAIMEI
P
Sēdies pati ar visām savām smadzenēm tajā aģentūrā, un, skat, Zalāna plāns būs OK. Almunja atbrauks, pirkstus kratīs, taču tas nenozīmē neko principiālu un būtisku. Labi, pacels procentus nākamajām naudiņām... Taču varbūt ar citiem noteikumiem tas būs pat izdevīgi! Vai Almunja var mainīt noteikumus jau ienākušajām naudiņām? Var paskatīties. Var paši beidzot sākt domāt ar savām galvām, nevis, kā teica Pabriks, iekļauties tēzēs... Un to drīkst darīt jebkurš, pat TP biedrs.
PILNAI LAIMEI
P
Un zēns šeit ir ņe pričom - skat. Čepānes muļķīgo detalizāciju. Vai arī viņa būtu nonākusi dzenā...
PILNAI LAIMEI
P
Man Zalāns nav sirdsdraugs, savu plānus nestāsta. Taču par to, kas redzams, kas slēpjams, vai A4 nozīmē A4, un neko vairāk, jau izteicos. Arī komentārs nenozīmē tik vien, kas rakstīts, vai ne, komentētāji?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas