Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zalāns apkopos reģionu viedokļus par pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) piektdien, 3.aprīlī, uz tikšanos aicinājis visu plānošanas reģionu vadītājus, lai diskutētu par valsts pakalpojumu pieejamību reģionu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, vēsta ministrija.

Tikšanās laikā tiks apkopoti plānošanas reģionu viedokļi par iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu valsts iestāžu reģionālo struktūrvienību izvietojumu.

Ministrs jau iepriekš ir aicinājis valdību diskusijās par budžeta izdevumu samazināšanu izvērtēt plānoto pasākumu ietekmi uz reģioniem, nepieļaujot valsts pakalpojumu pieejamības pasliktināšanos iedzīvotājiem.

Vairākas pašvaldības ir vērsušas uzmanību uz to, ka tiek plānota atsevišķu valsts iestāžu reģionālo nodaļu slēgšana. Vienlaikus pašvaldības izsaka bažas par to, vai šāda rīcība ir pamatota, neveicot strukturālas pārmaiņas valsts pārvaldes sistēmā kopumā, un neizvērtējot kā tas ietekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt valsts pakalpojumus.

Ministrs uzskata, ka valsts iestāžu reģionālo struktūrvienību optimizēšanai jānotiek līdztekus ar reģionālo reformu jeb apriņķu veidošanu. Likumprojektu par apriņķu veidošanu E.Zalāns izskatīšanai valdībā iesniegs līdz maijam.

Reģionu veidošanas procesā būs jālemj arī par valsts pārvaldes funkciju nodošanu reģionu pārziņā, vienlaikus ar e-pārvaldes risinājumu palīdzību nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvus un pieejamus valsts pakalpojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas