Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zanders par Baštika sašutumu: jājautā, ko politikā dara mācītājs

Jāņem vērā, ka Baštiks ir mācītājs, tādēļ no šī viedokļa viņu var saprast, komentē žurnālists Māris Zanders LPP/LC politiķa Aināra Baštika sašutumu. Jau ziņots, ka politiķis nosodījis režisora Alvja Hermaņa teikto par politisko pārdošanos. Taču ir jautājums, cik ļoti Baštika nodarbe sasaistāma ar politiku, norādīja žurnālists.

Viņš neuzskata, ka būtu īpaši jāsatraucas par Hermaņa izteikumiem, jo “viņiem ir tiesības vienam otru saukt kā vien vēlas”. Runas par politisko prostitūciju esot tautoloģija. “Vai esat kādreiz dzirdējis kādu runājam par tādu jēdzienu kā politiskā šķīstība?” viņš retoriski vaicā.LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds skaidro, ka politikas zinātnē nav tāda termina “politiskā prostitūcija”, taču visiem ir skaidrs, kas ar to domāts. Viņš to drīzāk sauktu par darījumu. Eksperts apšaubīja, ka A.Baštika sašutums “nāk no sirds”. Viņaprāt, šeit arī nevar runāt par goda un cieņas aizskārumu. “Var jau būt, ka Poļiščuka sajutusi nepārvaramu vēlmi paust par Par labu Latviju idejas. Iepriekš radās priekšstats, ka viņa ir distancējusies no politikas. Taču grūtākais, ko pierādīt ir motīvs – ja tas ir tikai finansējums teātrim, tas nav korekti, jo vēlētāji tiek maldināti. Viņa ar savu atpazīstamību veicina partijas ideju izplatību, lai arī pati tām netic,” skaidro J.Rozenvalds.Politologs stāsta, ka Latvijā tomēr kopumā ir raksturīgs, ka mākslinieki rīkojas pretēji – pasvītro distanci no politikas.

Top komentāri

Karīna
K
Tikpat labi varētu jautāt Zanderam - ko politikā dara žurnālists? Kā zināms, baptistiem nav atļauts dienēt armijā (pie ieročiem), bet darboties politikā viņu ticība neaizliedz. Protams, Zanders, nebūdams baptists, to varēja nezināt. Bet tāpēc nav jāuzdod stulbi jautājumi!
Karīna
K
Un vispār - ja Zanders to nebija "pamanījis" vai ir jau "piemirsis", tad atgādināšu - Baštiks sen jau nav tikai mācītājs, bet ir arī sabiedrībā labi zināms politiķis. Gan kā Saeimas deputāts, gan kā ministrs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas