Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zatlera partijas sarakstā vairāki uzņēmēji ar miljonos eiro mērāmiem parādiem

Zatlera Reformu partijas sarakstā atrodami vairāki deputātu kandidāti, kuru parādsaistības grozās pat ap vairākiem miljoniem eiro, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtās deklarācijas.

Visvairāk izceļas SIA Sijāts valdes priekšsēdētājs Valdemārs Gailītis, kurš ir uzrādījis parādu 2,512 miljonu eiro  jeb 1,765 miljonu latu apmērā. Tiesa, viņš ir izsniedzis vēl lielāku aizdevumu – 3,512 miljonus eiro jeb 2,468 miljonus latu. Savukārt skaidrā naudā uzņēmējam, kas Zatlera partijas Vidzemes sarakstā startē ar 28.numuru, ir uzkrāti 182 tūkstoši eiro jeb 128 tūkstoši latu.

Vienīgais Gailītim pašlaik piederošais uzņēmums ir Sijāts, kas, pēc Uzņēmuma reģistra datiem, nodarbojas ar kravu pārvadājumiem un karjeru izstrādi. Neraugoties uz kompānijas īpašnieka vērienīgajām saistībām un aizdevumiem, uzņēmums ir demonstrējis daudz pieticīgākus darbības rezultātus. Pagājušo gadu tas ir pabeidzis ar 33,3 tūkstošu latu apgrozījumu un 115,3 tūkstošu latu zaudējumiem.

Gailītis bez Murjāņu sporta ģimnāzijas un Kandavas sovhoztehnikuma tagadējais uzņēmējs 1982.gadā ir absolvējis arī Viļņas Augstāko politisko skolu. Jau neatkarīgās Latvijas laikā viņš ir ieguvis arī bakalaura grādu tiesību zinātnēs augstskolā Turība.

Ar savu parādsaistību apmēru no Gailīša daudz neatpaliek vēl viens Zatlera partijas deputātu kandidāts – Dmitrijs Trofimovs. Viņš kandidē Rīgas vēlēšanu apgabalā ar 18. kārtas numuru, bet ārpus politiskās darbības strādā nekustamo īpašumu jomā.

Trofimovs savā deklarācijā ir uzrādījis 1,679 miljonu latu parādsaistības. Nekādu uzkrājumu Trofimovam nav, bet pieder divi zemesgabali – Jūrmalā un Rīgā, kā arī māja Jūrmalā. Tāpat viņš ir Apsaimniekošanas aģentūras Rittera nami vienīgais īpašnieks, un viņam pieder kapitāla daļas arī nekustamo īpašumu kompānijā Reality un a/s LatMLS. Apsaimniekošanas aģentūra Rittera nami pērn strādājusi ar 17,3 tūkstošu latu apgrozījumu un 2093 latu zaudējumiem, bet Reality faktiski nav veikusi saimniecisko darbību, liecina Uzņēmumu reģistrā iesniegtie pārskati. Trofimovs ir valdes priekšsēdētājs vai valdes loceklis arī nekustamo īpašumu uzņēmumos Ritters, TeGI un Rītu nami. No šiem uzņēmumiem ar peļņu pērn strādājusi tikai SIA "TeGi", bet pārējiem uzņēmumiem reģistrēti zaudējumi.

Pamatīgi parādi ir arī vienam Zatlera partijas kandidātam, kas reāli pretendē uz iekļūšanu Saeimā, jo Rīgas vēlēšanu apgabalā balotējas ar trešo kārtas numuru - uzņēmējam Ainim Dābolam. Arī viņš specializējas darījumos ar nekustamajiem īpašumiem, un viņa parādsaistības tuvojas vienam miljonam eiro. Proti, tās ir 968,8 tūkstoši eiro un 31,2 tūkstoši latu jeb kopā 712,1 tūkstotis latu. Dābols gan arī ir dāsni izsniedzis aizdevumus – 459 tūkstošus eiro un 59,5 tūkstošus latu jeb kopā 382 tūkstošus latu. Skaidrā naudā Dābols tur 25 tūkstošus latu un 35 tūkstošus eiro.

Dābola īpašumā ir zeme un māja Engures novadā, vēl viens zemes gabals Engures novadā, zeme un dzīvojamā māja Mērsraga novadā, kā arī zemes gabals Ilūkstes novadā.

Ar tiešo uzņēmējdarbību gan Dābolam pēdējā laikā neveicas īpaši spoži. Viņam gandrīz pilnībā piederošā uzņēmuma AM starpnieks pagājušā gada pārskats Uzņēmumu reģistrā liecina, ka uzņēmums strādājis bez apgrozījuma, kas liecina, ka faktiski tas nav darbojies, bet tam radušies 7848 latu zaudējumi. SIA "Komercpadoms", kurā Dābolam pieder 55%, pērn strādāja ar 30 tūkstošu latu apgrozījumu un 7151 lata zaudējumiem, bet viņam daļēji piederošais SIA Salacas osta – ar 98 tūkstošu latu apgrozījumu un 153,7 tūkstošu latu zaudējumiem.

Viņš ir arī valdes loceklis vairākās nekustamo īpašumu firmās, kuru īpašnieki ir Jeresko ģimene – Suncity Invest un Jukons, kā arī Lielbritānijā reģistrēts uzņēmums Amabel LimitedBactol un Molto. Ar peļņu no šiem četriem uzņēmumiem pērn strādājis vien Suncity Invest.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas