Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zatlera vizīte Maskavā sāksies ar parādi; pieminēs arī terora akta upurus Lubjankas metro

Nākamnedēļ Valsts prezidents Valdis Zatlers dodas vizītē uz Maskavu, kur 9.maijā paredzētas Uzvaras dienas svinības. Valsts prezidenta Preses dienesta sniegtā informācija liecina, ka prezidents Krievijas galvaspilsētā uzturēsies vienu dienu.Paredzēts, ka vizīte sāksies ar svētku parādes vērošanu Sarkanajā laukumā.

Tā sāksies plkst.10 pēc vietējā laika.Plkst.11.45 V.Zatlers piedalīsies kopīgā valsts vadītāju ziedu vītnes nolikšanas ceremonijā pie Nezināmā kareivja kapa Aleksandra dārzā, bet plkst.12.15 - svētku pieņemšanā Lielā Kremļa pilī.Pēcpusdienā prezidentam paredzēta tikšanās ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas prezidentu Nguenu Minhu Trietu.Savukārt plkst.15.45 prezidents noliks ziedus pie piemiņas akmens Gulaga upuru piemiņai Lubjankas laukumā, vēlāk - 29.marta terorisma akta piemiņas vietā – metro stacijā Lubjanka, pieminot pirms 40 dienām bojāgājušos maskaviešus.Vakarā V.Zatleram ieplānota tikšanās ar Latvijas vēstniecības Maskavā darbiniekiem, bet vizītes noslēgumā - tikšanās ar Latvijas kopienas Krievijā pārstāvjiem un uzņēmējiem, liecina pašreizējā darba kārtība.Kā jau ziņots, Krievijā šajā dienā ar lielu vērienu tiks atzīmēta 65 gadu jubileja kopš uzvaras Otrajā pasaules karā. Krievijas amatpersonas iepriekš informēja, ka vismaz 25 valstu līderi jau apstiprinājuši savu līdzdalību. Atšķirībā no Latvijas un Igaunijas prezidentiem, uz Maskavu neplāno braukt Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kas Krieviju vēlas apmeklēt citā laikā. Maskavā nav gaidīts Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, kurš pēdējos gados kļuvis par Krievijas lielāko ienaidnieku.

Iepriekš pamatojot lēmumu doties uz Uzvaras dienas svinībām, V.Zatlers skaidroja, ka tādējādi vēlas parādīt Latvijas briedumu. Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir sabiedrības daļa, kas šo notikumu svin 9.maijā, tādēļ sabiedrības sašķeltības pārvarēšanai ir jāveicina vēstures pētniecība un brīvas diskusijas par aktuāliem vēstures jautājumiem.  Politiķiem, akadēmisko aprindu un tautsaimniecības pārstāvjiem ir jāaicina Latvijas sabiedrība uz atteikšanos no revanša vēstures jautājumos, uzskata V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas