Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zatleram un bijušajiem VPK darbiniekiem kompensācijām plāno piešķirt 89,6 tūkstošus latu

Eksprezidentam Valdim Zatleram un bijušajiem Valsts prezidenta kancelejas (VPK) darbiniekiem atlaišanas pabalstiem un kompensācijām plānots piešķirt 89,6 tūkstošus latu.

Tā kā Zatleru nepārvēlēja prezidenta amatā, 7.jūlijā viņam beidzās pilnvaras. VPK ir jānodrošina bijušais prezidents ar likumā noteiktajām sociālajām garantijām - ikmēneša pensiju 50% apmērā no Valsts prezidenta algas, dzīvokli un sekretāru.

VPK lūgs valdību otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 20,6 tūkstošus latu šo garantiju nodrošināšanai.

Zatlers pensijā atlikušo pusgadu saņems 9000 latu jeb 1500 latu mēnesī, dzīvokļa nomai un apsaimniekošanas izdevumiem līdz gada beigām paredzēti 7200 latu, bet sekretāra atalgojumam - 4408 lati.

Savukārt VPK līdzšinējiem darbiniekiem, kuri vairs neturpina darbu kancelejā, no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plānots piešķirt 69 tūkstošus latu, lai kompensētu VPK izdevumus atlaišanas pabalstu, kompensāciju izmaksai par neizmantotajām atvaļinājuma dienām un kompensāciju izmaksai par darbu atpūtas un svētku dienās.

Atlaišanas pabalstus 17 860 latu apmērā paredzēts piešķirt 12 darbiniekiem, kompensāciju izmaksai par neizmantotajām atvaļinājuma dienām 10 darbiniekiem - 24 567 latus, kompensāciju izmaksai par darbu atpūtas un svētku dienās astoņiem darbiniekiem - 13 262 latus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - 13 416 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas