Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Zatlers: Es nebūšu malā stāvētājs

Valsts prezidents Valdis Zatlers arī pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām iesaistīsies politiskajos procesos. To viņš apliecināja žurnālistiem pirmdien pēc tikšanās ar jaunievēlēto Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš prezidenta funkcijas sāks pildīt 8.jūlijā.

"Es nebūšu malā stāvētājs," viņš uzsvēra, atbildot uz jautājumu par turpmākajām gaitām un iespējamo iesaistīšanos politikā.

V.Zatlers norādīja, ka tas ir vēl jo būtiskāk tādēļ, ka viņš rosinājis Saeimas atlaišanu. Prezidents neizslēdza nevienu no iespējām tālākajai darbībai politikā, kas jau izskanējušas medijos, tomēr pagaidām savus plānus neprecizēja. "Šeit ir vairākas iespējas. Es neizslēdzu nevienu no tām iespējām, kas ir jau presē parādījušās. Galīgais lēmums vēl nav pieņemts, bet malā stāvētājs es, viennozīmīgi, nebūšu," skaidroja V.Zatlers.

TV3 raidījums Nekā personīga svētdien ziņoja, ka V.Zatlers apsverot trīs iespējas, kā turpmāk varētu darboties sabiedrības labā, – startēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās, nodibinot jaunu partiju, pievienoties apvienībai Vienotība vai izveidot nevalstisku organizāciju.

Jau vēstīts, ka V.Zatlers 28.maijā paziņoja, ka rosina Saeimas atlaišanu. Par to 23.jūlijā gaidāms referendums. Ja tauta V.Zatlera rosinājumu atbalstīs, rudenī notiks Saeimas ārkārtas vēlēšanas.

Saeima 2.jūnijā otrajā balsošanas kārtā par Valsts prezidentu ievēlēja Saeimas deputātu eksbaņķieri A.Bērziņu, par kuru nobalsoja 53 deputāti.

Zaltlera pilnvaras beidzas 7.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas