Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers iedibina lekciju ciklu „Pasaules līderu lasījumi“; pirmais uzstāsies Švābs

27.un 28.septembrī Rīgā uzturēsies Pasaules ekonomikas foruma Davosā, Šveicē, dibinātājs un izpilddirektors profesors Klauss Švābs. Tas būs pirmais lasījums Valda Zatlera uzsāktajā Valsts prezidenta lekciju ciklā  „Pasaules līderu lasījumi”, kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Universitāti, informē prezidenta kanceleja.

Profesors Švābs lasīs lekciju „Managing Global Interdependency” („Kā pārvaldīt savstarpējo atkarību globālajā pasaulē”).

„Pildot Valsts prezidenta pienākumus, man ir dota iespēja tikties ar pasaules politisko, ekonomisko un sociālo procesu virzītājiem un domas veidotājiem. Tie ir globālie līderi, kas ar saviem darbiem un unikālo redzējumu ietekmē pasaules procesus un kuru vārdi ir rakstāmi ar lielo burtu. Latvija, lai arī maza valsts, bet integrēta globalizētajā pasaulē, ir apveltīta ar aktīviem, gudriem cilvēkiem, iespējams, nākotnes globālajiem līderiem. Esmu pārliecināts, ka šis lekciju cikls dos iespēju Latvijas auditorijai klātienē dzirdēt līderu atziņas un kalpos kā globālās līderības iedvesmas avots Latvijas iedzīvotājiem, ” iniciatīvu pamatojis V.Zatlers.       

 Lekciju cikla mērķis ir dot iespēju Latvijas akadēmiskajiem, inteliģences un mediju pārstāvjiem noklausīties dažādu nozaru, pasaulē ievērojamu personību lekcijas, kas var piedāvāt plašāku skatījumu par globāliem ekonomiskiem, politiskiem un sociāliem jautājumiem.

Pēc prezidenta preses centra datiem, profesors K.Švābs ir studējis Šveices Federālajā tehnoloģiju institūtā, Frīburgas un Hārvardas Universitātēs. Strādājis Ženēvas Universitātē. 1971.gadā viņš izveidoja Pasaules ekonomikas forumu, kas ik gadu pulcē pasaules biznesa, politiskos, akadēmiskos un mediju, kā arī nevalstisko organizāciju līderus, kas vēlas uzlabot ekonomisko, politisko un sociālo situāciju pasaulē. 1998.gadā profesors Švābs kopā ar savu dzīvesbiedri Hildu Švābu izveidoja Sociālās uzņēmējdarbības Švāba fondu, lai globāli atbalstītu sociālās inovācijas. Savukārt 2004.gadā viņš atklāja Jauno globālo līderu forumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas