Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Zatlers kritizē ierēdniecību

Kaut gan valdība šobrīd vada valsti, ierēdniecība ne vienmēr ir ar to kopsolī, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers. Intervijā _Latvijas Radio _šorīt viņš aicināja uzsākt diskusiju, cik politiski drīkst būt ierēdņi. Šādas pārdomas viņam radušās pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) un ministres Tatjanas Koķes (ZZS) konflikta.

"Jāsāk diskusija par to, cik tālu un līdz kuram līmenim ierēdņi drīkst būt politiski un kuriem tomēr jābūt ārpus partiju stāvošiem," norādīja V. Zatlers un piebilda, ka dažādās valstīs ir dažādas prakses. Viņaprāt konflikts IZM parādījās diezgan asi, tādēļ, ka augstākais ierēdnis ir no vienas partijas un ministrs no otras partijas. "Ja partijām intereses nesaskan, parādās konflikts, kas kaitē visai nozarei, kas kaitē tiem, kas saņem pakalpojumus no šīs nozares - skolniekiem, vecākiem un skolotājiem," teica V. Zatlers un aicināja steidzami izlemt jautājumu par ierēdņu politisko statusu, "jo redzam, ka tas ir viens no šķēršļiem, kāpēc daudzas lietas neiet uz priekšu".

Kritiku viņš veltīja arī nesakārtotajai atalgojumu sistēma: "Šis amorālais veids, kad ierēdņi saņem vairākas reizes lielāku algu nekā politiskais ministrs, kas nes personisku atbildību." Tomēr kopumā viņš uzskata, ka valsts neiet ierēdņu pavadā. "Šobrīd es domāju, ka valsts iet valdības vadībā, bet ierēdniecība ne vienmēr iet vienā solī ar politisko vadību," uzskata V. Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas