Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zatlers: Latvija kļuvusi veiklāka un konkurētspējīgāka nekā jebkad agrāk

Latvija ir izmantojusi globālo finanšu un ekonomisko krīzi, lai pilnveidotu birokrātiskās procedūras, tāpēc valsts kļuvusi veiklāka, efektīvāka un konkurētspējīga nekā jebkad pirms tam. "Tāpēc es patiešām ticu, ka Latvijā patlaban var piedāvāt vienu no labākajām biznesa iespējām visā Eiropā," tā Valsts prezidents Valdis Zatlers sacīja Latvijas nacionālās dienas pasākumā "World Expo 2010" izstādē Šanhajā (Ķīna).

Attiecības starp Latviju un Ķīnu var raksturot kā draudzīgas, cieņas pilnas, bet arī ļoti praktiskas un pragmatiskas. "Mūsu sadarbības pamatā ir savstarpēja izpratne un atbalsts, kas ļauj veidot ciešus kontaktus dažādās savstarpēji saistītās jomās. Tieši Šanhajas Expo ļauj mums saprast, cik iespējama ir šāda veida sinerģija," teica V.Zatlers.

"Pilnveidota ekonomiskā sadarbība mūsu divpusējo attiecību darba kārtībā vienmēr ir bijusi ļoti būtiska. Esmu pārliecināts, ka mūsu draudzīgās un partnerattiecībās pamatotās politiskās attiecības var arī radīt piemēru tuvākām ekonomiskām attiecībām," teica prezidents.

"Latvija kā uzņēmējdarbības iespēja ir aplūkojama Eiropas Savienības kontekstā. Eiropas Savienības tirgus ir pasaules lielākais koptirgus, un Latvija ir tā sastāvdaļa. Mēs darbojamies ES paredzamo likumu ietvaros, taču mēs arī varam piedāvāt vienu no labākajiem nodokļu režīmiem Eiropā. Ļoti prasmīgs un multikulturāls darbaspēks var nodrošināt pieeju Rietumeiropai un Austrumeiropai vienlaikus," uzsvēra V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas