Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers lūdz ģenerālprokuroru pārbaudīt VID darbinieku saistību ar datu noplūdi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Prez Liekulis
P
Ir tiesi sada gadijuma Tautas partija iebidija atleru Perz amata. Si lieta jauzskata par krizi valdiba, un saja instance Zalters aizstaves musu korumpeto valdibas sistemi un neko neadarit. Laikam sedes uz rokam, pirdes bikses un smiesies par musu "Demokratiju. Noteikti, 100% jabut parmainas saija kriminalu valdibai, bet es saderu ka nekas nemainisies un Valsts izlaupsana turpinasies liela apmera. Un kas notiksies ar SVF naudu ???
!
!
Zatler, labāk tiešām brauc uz to Maskavu Staļina portretus paskatīties. Ja nu iedvesmojies vīra rīcībai nejauši?
rupjmaizitis
r
Bet ko Maizitis daris par viss siem valsts amatpersona zagliem? Laikam neko
prez keems
p
Sadu viedokli varam sagaidit no Zatlera. neaizmirsism ka Zatlers esot Tauta Partijas iebidits prezidents un kartejais nekompetents ko TP izvrza valsts amatos. Zatlers ir uzticigs tai krumpetai sistemai kas vinu iebidija prezidentura. . Es sagaidu no Zalteru un Maiziti ka vini saks izmeklet ka si plasaa, verieniga valsts izlaupisana no Valsts Amatpersonam var notikt "Brivaja Latvija" ti Demokratija. Bet tas laikam nenotiks jo dzivojam neglabjama korumpeta Latvjia
ko>vēlētājam
k
Atkal melu stāsti par 2003.gadu un ministru, bet ne vārda,ka no 2004.gada VID vadīja Jakāns līdz pat 2010.gada 3.februārim/oficiāli/, bet vēl nemaz nav nodevis savas lietas,tātad visa reorganizācija bija ieplānota ,bet netika laicīgi veikta Jakāna laikā,bet kurus darbiniekus samazināt ,lēma Jakāns un CO,bet neviens jau droši vien nelika samazināt tieši IT darbiniekus un viņu algas,priekš tam jau ir vadītājs ,lai izvērtētu,kas jāsamazina un ko nevar mazināt. Kāpēc tad Jakāns un viņa vietnieks Čerņeckis,kura tiešā pakļautībā visus gadus strādāja Informātikas pārvalde un arī Amatpersonu deklarāciju pārvalde t.i.tieši tās no kurām dati aizplūduši neparko tagad nav atbildīgi, vai tad tieši šīm amatpersonām nebūtu jākontrolē un jānodrošina datu aizsardzība un informācijas konfedencionalitāte.VIDā IT ,cik var saprast no komentāriem,izterērēti daudzi desmiti miljonu, bet rezultāts tāds,ka IT sistēmās pa"caurumu" bez jebkādas piepūles varēja piekļūt jebkurš kas kaut ko saprot IT jomā. Kur ir garantija,ka šie dati ir tikai pie NEO,bet nav nopludināti daudz vairāk un plašāk? Vai par to nav jāatbild,bet izrādās, ka abi ir neaizvietojami .Jakāns vadīs dažu cilvēku departamentu nu jau FM un par ģenerāldirektora algu,bet Čerņeckis jau vada Finanšu policiju,kam ļoti lielā mērā iespējams ietekmēt izmeklēšanas gaitu,ja vien būs vēlme, jo nekur nav dzirdēts šīs amatpersonas viedoklis. Caurums IT sistēmās jau vismaz no 2008.gada, tātad viss tas notika Slaktera ministrēšanas laikā un vai tad Repšem ir pieeja VID IT sistēmām,ka viņam būtu jāuzņemas atbildība?Protams,ka nē, tāpēc nevajag nepārtraukti izplatīt nepatiesu informāciju, jo oranžo vēlētāju palicis tik maz,ka pūles ir smieklīgas.
Ko cepaties!
K
Datu noplūde ir politisks projekts par , ko informēti tiesībsargi, tāpēc nekādu izmeklēšanu oficiālo nebūs, jo NEO tulkojomā izskatās Neredzemais Eileites Ordenis (kā karapulks). , tātad Vienotības trešās personas aģitācija, kuru kā parasti vēlēšanu izdevumiem noteiktām partijām nepieskaita. Sapratāt?
ha
h
Labāk jau Valdiņ būtu devis iesniegumu par izmeklēšanas uzsākšanu PAREX afēras lietā, arī par šīm pārāk lielām algām, kuras ir pretruna ar valstī izsludināto taupības rezīmu. Pats taču aicināji tautu uz solidaritāti...
skarba realitate
s
Vai tad saja valsti kadam vel ir iluzijas par kaut kadu datu drosibu?! Latvija tacu var nopirkt pilnigi visu - pases, autovaditaja apliecibas, mednieku apliecibas u.t.t. Kam jusu datus patiesam vajadzes, tas tos ari nopirks! Si datu noplude ir briniskiga iespeja tautai uzzinat citadi nepieejamu informaciju - un izdarit secinajumus par nodoklu maksataju naudas izlietojumu
ciniķis
c
Interesanti, kādi aizkulišu spēki, intrigas un mērķi stāv aiz šī iesnieguma? Principā normālās valstīs prokuratūrai pašai vajadzētu reaģēt uz šādiem gadījumiem ar pārbaudi, bet valsts prezidentam ar tādiem sīkumiem kā kaut kādas vienas iestādes amatpersonu darbības likumība nav janodarbojas. Prezidentam ir cita līmeņa uzdevumi un kompetence. Caur šādu rīcību spilgti izpaužas marionešu ietekmējamība un atkarība no politiski ekonomiskajiem grupējumiem. Zinot aptuveno putras katlu no medijiem, var spriest, ka kāds grib, lai tiktu uzsākts kriminālprocess, tamdēļ pasākumam ir pieslēgta tāda līmeņa "autoritāte", kā prezidents. Vārdu "autoritāte" lieku pēdiņās, jo nevar nopietni runat par to, kā cilvēkam nav un kopš prezidēšanas sākuma nekad nav bijis.
Oskars
O
Gribu zināt visus Zatlera un viņa radu IENĀKUMUS....
!
!
Kāds kaut kur minēja, ka arī šis labsirdis ir tajos datos. Tāpēc satraukums, lai gan kā politiskais tūrists jau sen ir zaudējis manu cieņu.
tāpēc, ka nebaidās
t
tikai no ceptiem medījumiem :) "Zatler!!! 10:54 Kāpēc PareX amatpersonu darbības pārbaude netiek prasīta ??? Kāpēc godmana darbība netiek pārbaudīta??? Parex afēra ir skārusi katru valst siedzīvotāju, bet jūs šo miljonu afēru, slēpjat un slepenojat !! Kauns!!!!"
vēl viens gudrais
v
Davai parunāsim, vai tas caurums ir ciet. Man liekas, ka nav ciet ...Un atbildību vajadzētu prasīt no Zatlera, jo tieši viņa laikā....:)) Un no Daudzes, jo tieši viņa laikā. Un ko darīsim ar Godmani? Ja nebūtu Godmaņa darījuma ar Parex, Neo varbūt gulētu mierīgi un datus pumpētu citi... Ak jā, dati parādījās, kad Repše pieķērās Jakānam, laikam Jakāns bija korķis tam caurumam...
starp citu
s
Tev pilnīga taisnība. Krimināla ir amatpersonu nolaidība nevi tas , ka kāds publisko datus, kuri nepārkāpj nevienu likumu. Tā ir katras personas problēma, ja viņš domā, ka tā ir viņa alga . Datu pasniedzēji nepasaka, kurai personai šī alga pieder. . Ja konsekventi turpināsim, tad līdzīgus pārkāpumus atradīsim katrā informācijā, kaut vai paziņojamā, ka "viena amatpersona braukā ar Mersedesu" Pilnīgs absurds ir arī tas, ka mēdiji un amatpersonas lieto jēdzienu " nesankcionēta datu ieguve". Visticamāk, lielākā daļa nesaprot, ko šis jēdziens nozīmē. Dažām grūti saprast, ka virtuālas "zādzības" principiāli atšķiras no materiālām. Zināšanas nevienam nevar atņemt, pat "nozagti" dati paliek īpašnieka īpašumā un to izmantošana nav apdraudēta. Vācija pēc ilgām politiskām diskusijām nupat sāk iepērk nelegāli iegūtus banku datus par saviem pavalstniekiem, kuri, lai izvairītos no nodokļiem, savus ienākumus slēpj Šveices bankās. Attiecīgi, daudzi ir satraukušies un, lai saņemtu amnestiju, paši piesakās. Gaidīsim, ka arī pie mums notiks kaut kas līdzīgs un amatpersonu atalgojumi un daudzas citas publiskojamas lietas nebūs politiķu un saviem amatiem neatbilstošu valsts amatpersonu sadomati valsts noslēpumi. Piemēram, kāpēc noslēpums ir algas, kuras saņem valsts apmaksātie sporta funkcionāri, bet nav noslēpums prēmijas, kuras valsts piešķir sportistiem par augstiem sasniegumiem sportā.
Pareizi
P
Iekšējo devalvāciju lielo uzņēmumu priekšnieki jau nepiedzīvoja, algas saņēma tikpat lielas, kā agrāk. Lai tauta redz, kā darbojas iekšējā devalvācija . Pati tauta papilnam saņēma iekšējo devalvāciju - algas apgrieza, bezdarbu radīja. VID caurums ir Jakāna bezatbildības kalngals.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas