Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Zatlers: Mēs esam ķīlnieki politiķu paaudzei, kas 90.gadu sākumā izgāja cauri privatizācijai

Pašlaik mēs visi esam mazliet kā ķīlnieki politiķu paaudzei, kas 90.gadu sākumā "izgāja cauri privatizācijai, - nedarbu sastrādāts daudz, ir jālaiž pie teikšanas nākamās desmitgades paaudze", - Latvijas Radio šorīt sacīja Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

"Ir jālaiž pie teikšanas cita paaudze, kurai nav tādu āža kāju, kuri dzīvē jau kaut ko ir sasnieguši, kuriem ir ģimenes un bērni un kuri vēlas darboties Latvijas un savu bērnu labā," sacīja Zatlers.

Zatlers uzsvēra, ka pašlaik ZRP biedriem kā emocionāls motīvs iesaistīties un darboties politikā ir panākt, lai cilvēki nebēgtu no valsts, jo pašlaik ir radīta tāda situācija, ka "neviens viņu neizsūta, viņi bēg paši", un šī situācija ir jāmaina.

ZRP rindās esot vairāki biedri, kas atgriezušies Latvijā no dzīves ārzemēs, viņi vēlas darboties šeit, Latvijā, par ko viņi jūt atbildību. Tā ir dzīves pieredze un sapratne, ka nav labākas zemes par Latviju, stāstīja Zatlers.

Igaunijā 65% ir gatavi strādāt smagi, lai bērniem būtu labāk, Latvijā tikai 45%, atsaucoties uz aptaujas datiem, salīdzināja Zatlers.

Atbildot uz jautājumu par ZRP reitingu samazināšanos, Zatlers pauda pārliecību, ka augstākos reitingus partija sasniegšot vēlēšanu dienā.

Vaicāts, kāpēc Zatlers nekandidēs premjerministra amatam, viņš atbildēja, ka ir uzņēmies atbildību par citu jautājumu - par politisko reformu virzību. Viņš nepiekrīt izskanējušajiem izteikumiem, ka uzņēmēja Edmunda Sprūdža izvirzīšana premjera amatam ir bijis tikai ZRP māņu solis, lai novērstu uzmanību no īstajiem kandidātiem. "Konkurējošajām partijām ir visādi māņu gājieni, kā ietekmēt konkurentu lēmumus. Mums bija trīs premjera kandidāti - Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis un es," piebilda Zatlers.

Par iespējamo sadarbību ar citām partijām jaunajā Saeimā Zatlers nemainīgi minēja sarkanās līnijas sadarbībai ar "oligarhu partijām" - Zaļo un zemnieku savienību un Šlesera reformu partiju LPP/LC. "

Izvairīgs viņš bija, atbildot uz jautājumu par iespējamo sadarbību ar "Saskaņas centru", norādot, ka "ir jāizslauka šī tipa pārvaldīšana, kas balstīta uz vēstures piesaukšanu". Zatlers atkārtoja ZRP darbības pamatprincipus - Latvijas pēctecība, Latvijas okupācija kā neapgāžams fakts, latviešu valoda kā vienīga valsts valoda un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas