Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers nākamnedēļ piedalīsies ES-Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē

Nākamās nedēļas sākumā, 17. un 18.maijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē Madridē, Spānijā, informē Valsts prezidenta Preses dienests.

Pirmdienas vakarā Valsts prezidents aicināts uz Spānijas karaļa  Huana Karlosa un karalienes Sofijas rīkotajām vakariņām.

Savukārt otrdien viņš piedalīsies 6.ES un Latīņamerikas valstu samita plenārsēdē un Spānijas premjerministra Hosē Luisa Rodrigesa Sapatero organizētajās darba pusdienās valstu un valdību vadītājiem.

Abu tikšanos laikā Eiropas un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāji pārrunās jaunas starptautiskās finanšu arhitektūras veidošanu un ekonomiskās krīzes pārvarēšanu, ar klimata izmaiņām saistītus jautājumus, kā arī Haiti zemestrīces radīto seku likvidēšanas laikā gūtās mācības, informē Valsts prezidenta pārstāvji.

Iepriekšējais ES–Latīņamerikas valstu samits notika 2008.gada 16.maijā Peru, kurā Valsts prezidents kopā ar citu valstu pārstāvjiem diskutēja par tēmu "Nabadzība. Nevienlīdzība. Integrācija", kā arī teica ievadrunu sesijā "Ilgtspējas attīstība. Vide. Klimata izmaiņas. Enerģētika".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas