Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers no Strasbūras sarīko preses konferenci Skype

Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien sarīkoja preses konferenci no NATO samita norises vietas Strasbūrā ar Skype interneta video zvana palīdzību.

Ņemot vērā taupības apstākļus Latvijā un ierobežotās iespējas nodrošināt Latvijas žurnālistu klātbūtni Valsts prezidenta ārvalstu vizītēs, Valsts prezidenta kanceleja domāja par radošām iespējām, kā visērtāk un bez maksas sazināties ar mediju pārstāvjiem no NATO samita norises vietas, Skype izmantošanu pamato kanceleja.

Latvija sestdien NATO līderu sanāksmē paudusi atbalstu misijas turpināšanai Afganistānā līdz tās veiksmīgai noslēgšanai, kā arī uzvērusi alianses paplašināšanās nozīmi. Kā vēsta LETA, V.Zatlers sarunās uzsvēris, ka stabilitātes nodrošināšanai reģionā svarīgi būtu koncentrēties ne tikai uz Pakistānu, bet procesos iesaistīt arī pārējās Afganistānas kaimiņvalstis.

Prezidents arī uzsvēris NATO paplašināšanās nozīmi. Mūsu reģiona valstīm alianses paplašināšanās bijis veiksmes stāsts, kas ne tikai paaugstinājis valsts drošību un stabilitāti, bet arī veicinājis demokrātisko reformu norisi.

Latvija atbalsta alianses paplašināšanos Balkānu reģionā, kā arī ir par alianses paplašināšanu, iesaistot, Ukrainu un Gruziju, protams, pie nosacījuma, ja tiek izpildītas visas starptautiskās prasības.

"Kopš Bukarestes samita esmu runājis ar gandrīz visiem Afganistānas kaimiņvalstu līderiem, kas uzsvēra, ka NATO Afganistānā ir nepieciešams, taču alianses darbībā Afganistānā iespējami būtiski uzlabojumi. Ja vēlamies veiksmīgu NATO iesaisti stabilizācijas procesā, mums ir jāiesaista Afganistānas kaimiņi," sacīja Zatlers.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) informēja, ka Latvijas delegācija uzsvērusi "alianses atvērto durvju politikas nozīmi". Līdzšinējā NATO paplašināšanās bijusi ļoti veiksmīga un nav slikto piemēru, ko arī Latvija sarunās centusies uzsvērt.

Savukārt aizsardzības ministrs Imants Lieģis informēja, ka sarunās ar saviem kolēģiem viņš uzsvēris, ka tās reformas, kas saistītas ar finansējuma samazināšanos nekādā mērā neietekmēs Latvijas saistību pildīšanu Afganistānas jautājumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas