Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers rosina pilnveidot likumu par īpašuma piespiedu atsavināšanu

Valsts prezidents Valdis Zatlers neprasīs likuma “Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām – Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai” otrreizēju caurlūkošanu, tomēr rosinās pilnveidot likumu „Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām”.

Zatlers vēstulē Saeimai norāda, ka nav pietiekamas juridiskas argumentācijas, lai prasītu likuma “Par nekustamā īpašuma atsavināšanu sabiedriskajām vajadzībām – Dienvidu tilta pār Daugavu 3.kārtas būvniecībai” otrreizēju caurlūkošanu, tomēr norāda, ka normatīvajos aktos nav noteikta skaidra un efektīva sistēma, lai aizsargātu personas, kuru tiesības uz īpašumu ir ierobežotas ar atsevišķu likumu, un kuras var prasīt nekustamā īpašuma atsavināšanu pilnā nevis daļējā apmērā, tādēļ V.Zatlers aicina papildināt likumu „Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām”.

Diena jau rakstīja, ka pār piespiedu kārtā atsavināmā nekustamā īpašuma īpašnieka Modra Ozoliņa dzīvojamās mājas zemesgabala daļu paredzēta Dienvidu tilta maģistrāle un ģimenes māja atradīsies vien pāris metru no tās. Ģimeni uztrauc trokšņi un piesārņotais gaiss, ko sev līdzi nesīs lielceļa izbūve, tāpēc tā lūdza atpirkt visu zemesgabalu ar māju vai iemainīt pret līdzvērtīgu. Rīgas dome atteikusi.

Valsts prezidenta Valda Zatlera padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule iepriekš norādīja, ka lielākā problēma šajā gadījumā ir tā, ka ģimenei tiek atsavināta nevis visa zeme, bet tikai daļa no tās. Viņasprāt, šobrīd ir jāsaprot, vai līdz ar īpašuma atsavināšanu netiek ierobežota M.Ozoliņa rīcības brīvība, jo viņa rīcībā paliekošais īpašums maģistrāles tuvumā var kļūt mazvērtīgs. Turklāt, pēc viņas vārdiem, nav zināms, vai īpašnieks paliekošajā teritorijā varēs saņemt būvatļauju rekonstrukcijas veikšanai.

Pēc S.Kukules teiktā, nav skaidrs arī, vai Saeima var piespiest Rīgas domi atsavināt visu īpašumu, jo pašvaldības likumā noteikts, ka tā nevar atsavināt vairāk nekā nepieciešams. Rīgas dome jau vairākkārt norādījusi, ka viss M.Ozoliņa zemes gabals tai nav vajadzīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas