Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers sasauks valdības ārkārtas sēdi

Izmantojot Satversmē un Ministru kabineta (MK) iekārtas likumā paredzētās tiesības, Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis sasaukt valdības ārkārtas, informēja Prezidenta preses dienestā. Šī ir otrā reize, kad V.Zatlers izmantos savas tiesības sasaukt valdības ārkārtas sēdi - iepriekš viņš to darīja pavasarī.

Paredzams, ka sēde notiks pēc nepilnām divām nedēļām - 15.septembrī, un tai prezidents noteicis savu darba kārtību:

1. Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) ziņojums par sociālo situāciju un tās iespējamās attīstības tendencēm.

2. Ministru prezidenta Valda Dombrovska ziņojums par valsts pārvaldes strukturālās reformas gaitu.

3. Izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes ziņojums par izglītības sistēmas strukturālās reformas norisi un plānotajiem pasākumiem tās tālākai īstenošanai.

4. Veselības ministres Baibas Rozentāles ziņojums par veselības aprūpes sistēmas strukturālās reformas norisi un plānotajiem pasākumiem tās tālākai īstenošanai.

5. Labklājības ministra Ulda Auguļa ziņojums par realizētajiem un plānotājiem sociālās aizsardzības pasākumiem.

6. Ekonomikas ministra Arta Kampara ziņojums par veiktajiem pasākumiem uzņēmējdarbības veicināšanai un administratīvo šķēršļu novēršanai šajā jomā.

7. Finanšu ministra Einara Repšes ziņojums par Eiropas Savienības struktūrfondu apguves procesu un pasākumiem tā efektivitātes uzlabošanai.

Kā norāda Prezidenta preses dienestā, šī atklātā Ministru kabineta ārkārtas sēde turpinās aprīlī Valsts prezidenta sasauktajā ārkārtas valdības sēdē aizsākto diskusiju par reformām sabiedrībai aktuālos jautājumos.

Prezidenta pārstāvji uzskata, ka pavasara sēdē pieņemtie lēmumi veicināja vairāku svarīgu jautājumu virzību valdības darbā, taču Valsts prezidents, tiekoties ar iedzīvotājiem Latvijas reģionos, arvien vairāk pārliecinoties, ka daudzi problēmjautājumi un valdības darbs šo jautājumu risināšanā nav cilvēkiem saprotams un pietiekoši izskaidrots. Tā kā iedzīvotāji gaida konkrētas atbildes, tad Valsts prezidenta nolūks, sasaucot šo sēdi, ir nodrošināt informācijas apriti par valdības paveikto un turpmāk plānotajiem soļiem aktuālo jautājumu, kas šobrīd skar ikvienu valsts iedzīvotāju, risināšanā, teikts preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Latvijas Republikas Satversmes 46.pants, Ministru kabineta iekārtas likuma 28.pants nosaka, ka Ministru kabineta ārkārtas sēdi jebkurā laikā un vietā var sasaukt un tās darba kārtību noteikt Valsts prezidents. Šādos gadījumos sēdi vada pats Valsts prezidents, atgādina Prezidenta preses dienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas