Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers taupīšanas nolūkā šogad nav lidojis ar NBS Gaisa spēku helikopteru

Valsts prezidents Valdis Zatlers šogad nav izmantojis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Gaisa spēku helikopteru, aģentūru LETA informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Pēc Rassas teiktā, tas darīts, pievēršot īpašu vērību izdevumu samazināšanai taupības laikā. Tāpat, noraidot izskanējušās baumas, prezidenta pārstāve norāda, ka privātām vajadzībām Zatlers nekad nav izmantojis NBS Gaisa spēku helikopteru.

Pirms tam prezidents ar helikopteru devies uz Lietuvu, Igauniju vai Latvijas reģioniem. Tas darīts tikai izņēmuma gadījumos, kad saspringtos Valsts prezidenta darba kārtības apstākļos ir bijusi pamatota nepieciešamība izmantot ātrāku pārvietošanās līdzekli, sacīja Rassa.

Piemēram, Zatlers pērn ar helikopteru devies uz Tartu, jo viņam pirms Baltijas Aizsardzības koledžas apmeklējuma bijusi neatliekama tikšanās ar valdības vadītāju, kā arī izmantojis šo pārvietošanās līdzekli Daugavpils reģionālajā vizītē, jo dienas vakarā bija jāpagūst uz Tallinā notiekošo ārkārtas tikšanos ar Igaunijas un Polijas prezidentiem.

Tāpat 2008.gadā Valsts prezidents ar NBS helikopteru lidojis uz Lietuvas 90.gades svinību pasākumiem. Pēc Rassas skaidrotā, svētku programma bijusi saspringta un ilgusi no agra rīta līdz pusnaktij. Tāpat arī nakšņošana Viļņā būtu radījusi papildu izmaksas, proti, dienas naudas un apdrošināšanas izdevumus delegācijas pārstāvjiem, kā arī viesnīcas nodrošinājumam.

Valsts pirmā persona pagājušajā gadā lidojusi ar helikopteru arī uz Aglonu, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas svētkos. Tas darīts, jo ievilkusies Nacionālās drošības padomes sēde.

Ar helikopteru Zatlers devies arī citās reģionālās vizītēs. Pērn maijā prezidents, lidojot ar helikopteru, vienas vizītes laikā Madonas rajonā apmeklējis Madonu, Varakļānus, Bārkavu un Lubānu. Šāda izvēle, pēc Rassas teiktā, devusi nozīmīgu laika ietaupījumu un ļāvusi vienas reģionālās vizītes laikā apmeklēt vairākas pilsētas un tikties ar lielāku skaitu Latvijas iedzīvotāju. Savukārt pagājušā gada jūnijā, dodoties uz Viļaku un atgriežoties no Balviem, ar helikoptera palīdzību īstenota paredzētā iespēja - iepazīt Latvijas un Krievijas robežu no gaisa.

Savukārt šogad Valsts prezidents visās reģionālajās vizītēs, kā arī darba vizītēs uz Igauniju un Lietuvu ir devies ar autotransportu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas