Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zatlers un Vīķe-Freiberga kritiski pret TP Satversmes grozījumiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers Tautas partijas (TP) rosinātos grozījumus Satversmē, paredzot Saeimas tiesības pašai sevi atlaist, uzskata par "zaļiem" un atsakās par tiem diskutēt, savukārt bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzsver - ne parlamentam lemt par tā ricībspēju, bet gan Satversmei un tautai.

V. Zatlers trešdien intervijā Latvijas Radio atgādina, ka savas prezidentūras laikā no trim partijām ir saņēmis lūgumu atlaist Saeimu, bet TP nav šo partiju vidū. Līdz ar to partijas rosinātie grozījumi Satversmē, viņaprāt, rada neskaidrību par TP vēlmi, jo "nevar saprast, vai viņi grib atlaist, vai negrib”. “Acīmredzot šī ir tikai retorika, kur pati TP tā īsti nav sapratusi, ko īsti viņi vēlas. Tā vairāk ir spēle uz publiku, nevis uz pašu procesu," teic V. Zatlers Viņš uzskata, ka šie priekšlikumi ir “pārāk zaļi”, jo to mūžs ir tikai divas nedēļas, tāpēc par tiem pat nav vērts runāt šobrīd.

Savukārt V. Vīķe-Freiberga TP rīcību salīdzina ar žurkām, kuras mūk no grimstoša kuģa. Intervijā LNT raidījumam 900 sekundes viņa norāda, ka pašreizējās koalīcijas sastāvs pie varas ir pietiekami ilgi, lai sabiedrība uzskatītu viņus par atbildīgu par patlaban esošo ekonomisko situāciju, jo "šī situācija ir pašas Latvijas, nevis pasaules ekonomiskās situācijas rokās". Ja šajā brīdī paši koalīcijas locekļi, kā ir izskanējis no TP, izsaka vēlēšanos paši sevi atlaist, tad tas izklausoties "pēc žurkām, kas mūk no grimstoša kuģa". "Galu galā tautas ievēlētie priekšstāvji ir saņēmuši no tautas četru gadu mandātu un ne viņiem spriest par to, kurā brīdī viņiem doties prom, bet gan Satversmei un tautai,” uzsver V. Vīķe-Freiberga. Viņa gan atgādina, ka arī tauta pērn referendumā neizmantoja iespēju paplašināt savas tiesības saistībā ar Saeimas atlaišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas